Skaļa priekšā lasīšana patversmes suņiem palīdz uzlabot lasītprasmes bērniem

Skaļa priekšā lasīšana patversmes suņiem ir ieguvums gan dzīvniekiem, gan bērniem, kas to dara. Missuri štatā (ASV) noticis īpašs projekts, kas paredzēts suņu adaptēšanai pirms viņu paņemšanas uz mājām.  

Skaļa priekšā lasīšana patversmes suņiem palīdz uzlabot lasītprasmes bērniem

FOTO: Mammamuntetiem.lv

Nonākot dzīvnieku patversmē, liela daļa uz ielas savākto suņu ir piedzīvojuši smagus brīžus. Viņi neuzticas cilvēkiem, sagaida uzbrukumu, ir nomākti un depresīvi. Lai uzlabotu dzīvnieku emocionālo stāvokli, patversmē uzsāka projekti "Lasošie draugi" (The Shelter Buddies Reading). Tajā uzaicināja iesaistīties bērnus no 6 līdz 15 gadu vecumam. Katrs skolēns izvēlējās savu dzīvnieku, kuram lasīja priekšā grāmatu.  Viņi apsēdās iepretim voljēram un noteiktu laiku skaļi lasīja priekšā. Pirms tam bērni tika apmācīti, kā pazīt suņa ķermeņa valodu un iespējamās emocionālās reakcijas. 

Izrādījās, ka tieši bērnu balss tembrs un nomierinošā priekšā lasīšana ievērojami samazināja dzīvnieku stresa līmeni. Otrs negaidītais labums izrādījās tas, ka bērni, kas skaļi lasīja priekšā dzīvniekiem, krietni uzlaboja savas lasītprasmes.

 

 

Reklāma
Reklāma