Metāla ārdurvis – risinājums visaptverošai mājokļa aizsardzībai

Statistika liecina, ka aizvien vairāk cilvēku sava mājokļa aizsardzībai izvēlas ierīkot ārdurvis no metāla. Lai arī būtiskākā šādu durvju funkcija ir aizsargāt īpašumu pret ielaušanos un zādzībām, jau vairākus gadus uzņēmums M-Lux piedāvā dzelzs durvis, kas ir ne tikai kramplaužu drošas, bet arī skaņas izolējošas un siltumizturīgas. Dažādos testos un pārbaudēs pierādīts, ka M-Lux metāla ārdurvis spēj sniegt universālu aizsardzību, pasargājot gan no nevēlamu ciemiņu apmeklējuma, gan uzlabojot mājokļa energoefektivitāti un novēršot iekštelpu izsalšanu.

Viens no iemesliem, kāpēc cilvēki ierīko dzelzs durvis, ir vēlme pasargāt savu īpašumu no kramplaužu apmeklējuma.Publicitātes foto.

FOTO: Mammamuntetiem.lv

Viens no iemesliem, kāpēc cilvēki ierīko dzelzs durvis, ir vēlme pasargāt savu īpašumu no kramplaužu apmeklējuma.Publicitātes foto.

Jau kopš seniem laikiem metāls pazīstams kā materiāls, kam piemīt ne tikai lieliska izturība, bet arī plastiskums, ļaujot izgatavot jebkuras formas un izmēra izstrādājumus. Apgūstot metāla  apstrādes tehnoloģijas un iespējas, tas laika gaitā kļuvis par vienu no visplašāk izmantotākajiem materiāliem teju visās rūpniecības nozarēs pasaulē, bet jo īpaši tur, kur nepieciešams nodrošināt aizsardzības funkciju pret dažādiem vides un cilvēka radītiem apstākļiem un kairinājumu. Būvniecības nozare ir viena no jomām, kur metāla izmantošana ir neaizvietojama. Nesošās metāla konstrukcijas, balsti, jumta segumi, dažādi stiprinājumi un arī metāla ārdurvis ir tie elementi, bez kuriem mūsdienās bieži vien vairs nav iedomājama būvobjekta veiksmīga realizācija. Uzņēmums M-Lux ir Baltkrievijas vadošais metāla durvju ražotājs, kas gada laikā izgatavo vairāk nekā 80 000 durvju vienības. Kopš 2018. gada rudens uzņēmuma produkcija pieejama arī Latvijas tirgū.  

 

 

Metāla ārdurvis ar augstu drošības līmeni 
Viens no iemesliem, kāpēc cilvēki ierīko dzelzs durvis, ir vēlme pasargāt savu īpašumu no kramplaužu apmeklējuma. Daļa no privātmāju vai dzīvokļu īpašniekiem izšķiras par papildus aizsardzības pasākumiem tikai pēc tam, kad mājoklis jau ir ticis apzagts. Lai arī metāla durvju ierīkošana ir nopietns pieteikums cīņā par sava īpašuma drošību, jāatceras, ka nevienas durvis nav neuzlaužamas. Jautājums ir tikai, cik ilgā laikā un ar kādu piepūli tas ir izdarāms. Interneta dzīlēs var atrast video, kur standarta metāla ārdurvis var uzlauzt pāris sekunžu laikā. Jo kvalitatīvākas ir durvis un to slēdzene, jo ilgāks laiks un lielākas pūles ir nepieciešamas, lai tās uzlauztu. M-Lux dzelzs durvis ir aprīkotas ar Itālijā ražotām zīmola Securemme slēdzenēm, kas pasaulē to uzticamības un augsto drošības risinājumu dēļ pazīstamas jau vairāk nekā 50 gadus. Pirms iestrādāšanas durvīs, katra slēdzene saskaņā ar apstiprinātajiem kvalitātes standartiem tiek pārbaudīta Džiordano sertificēšanas institūtā Itālijā, tādā veidā izslēdzot brāķu un nepilnību iespējamību. M-Lux durvīs iestrādātās slēdzenes aprīkotas ar 16 slēgšanas punktu tehnoloģiju, padarot durvju uzlaušanu ja ne neiespējamu, tad stipri vien apgrūtinātu.

Jo kvalitatīvākas ir durvis un to slēdzene, jo ilgāks laiks un lielākas pūles ir nepieciešamas, lai tās uzlauztu. M-Lux dzelzs durvis ir aprīkotas ar Itālijā ražotām zīmola Securemme slēdzenēm, kas pasaulē to uzticamības un augsto drošības risinājumu dēļ pazīstamas jau vairāk nekā 50 gadus.

Uzņēmums M-Lux piedāvā metāla ārdurvis ar drošu slēdzeņu sistēmu gan privātmājām, gan dzīvokļiem. Vairāku kolekciju modeļu durvis ir aprīkotas ar divām dažādām slēdzenēm, no kurām vismaz viena ir ar augsto 4. drošības līmeni. Lai nodrošinātu pilnīgāku aizsardzību pret ielaušanos, privātmājai ieteicams izvēlēties biezāka tērauda metāla ārdurvis, savukārt dzīvoklim var izvēlēties durvju tipu ar plānāku tērauda slāni, bet ar lielāku aizsardzību pret smaku iekļūšanu mājoklī. Jāņem vērā, ka durvju specifikā orientējas ne tikai ražotāji, bet arī kramplauži. Ja nevēlamie ciemiņi konstatēs, ka mājokļa ārdurvis ir kvalitatīvas un labi aizsargātas, visticamāk, viņi nemaz nemēģinās tās uzlauzt un dosies meklēt vieglāku mērķi. 

 
Aizsardzība pret ārējās vides un laikapstākļu negatīvo ietekmi 
Latvija ir viena no tām pasaules valstīm, kur izteikti ir visi četri gadalaiki. Lai arī pēdējā laikā arī pie mums novērojamas globālās sasilšanās radītās klimata izmaiņas, tomēr paredzams, ka vismaz esošā gadsimta ietvaros joprojām varēsim izbaudīt pavasara un vasaras sauli, rudens lietavas, vēju un ziemas salu. Ja cilvēkiem, dzīvniekiem un florai gadalaiku maiņa parasti nāk par labu, tad dažādas mehāniskās ierīces, materiāli un būves ne tik labi sadzīvo ar laikapstākļu dažādību. Zināms, ka, piemēram, metāls mitruma laikā var sākt rūsēt, bet koka izstrādājumi - uzbriest un pūt. Arī ārdurvis nav pasargātas no laikapstākļu negatīvās ietekmes. Uzņēmums M-Lux ir ņēmis vērā mūsu platuma grādu laikapstākļu specifiku un savus produktus padarījis maksimāli izturīgus pret lietu, mitrumu un tiešiem saules stariem. Baltkrievijas uzņēmums durvju ražošanā izmanto mitrumizturīgus paneļus, kas izgatavoti no lakotām augsta blīvuma kokšķiedru plātnēm. Papildus aizsardzībai pret mitrumu paneļi tiek pārklāti ar vakuuma membrānu, piedāvājot tirgū metāla ārdurvis ar visaugstāko izturības pakāpi. 


Tāpat tirdzniecībā ir pieejamas arī dzelzs durvis ar siltumizolāciju, kas paaugstina mājokļa energoefektivitāti un aiztur trokšņus. Lai arī tērauds kā materiāls labi vada siltumu, M-Lux metāla ārdurvis privātmājai izgatavotas ar termo pārrāvuma tehnoloģiju, kur durvju kārba sadalīta divās daļās un dobums aizpildīts ar siltumizolācijas materiālu – visbiežāk ar augstas kvalitātes videi draudzīgu akmens vati vai minerālvati. Šādi siltinātas metāla ārdurvis var aizturēt pat līdz – 40 grādu pēc Celsija stipru salu. Vienlaikus jāņem vērā, ka metāla ārdurvis privātmājai ar termo pārrāvumu nenodrošinās pilnīgu mājokļa energoefektivitāti, ja ēkas saimnieks nebūs pievērsis pienācīgu uzmanību arī logiem un citiem būvapjoma elementiem un salaiduma vietām. 

Reklāma
Reklāma


Savlaicīga apkope var pagarināt durvju kalpošanas ilgumu līdz pat divām reizēm
Lai M-lux metāla ārdurvis kalpotu ilgāk, tām ieteicams nodrošināt atbilstošus ekspluatācijas apstākļus. Vislabāk būtu, ja ēkas ieeja būtu aprīkota ar nojumi, tādā veidā pasargājot durvis no tiešas lietus, mitruma un ultravioletā starojuma ietekmes. Ja tomēr nojumi ierīkot nav iespējams, ieteicams izvēlēties pēc iespējas gaišāka krāsojuma dzelzs durvis, tādejādi neveicinot tērauda uzkaršanu un izbalēšanu. Metāla ārdurvis dzīvoklim aizsargāt ir vieglāk, jo kāpņu telpā esošais mikroklimats ir daudz pateicīgāks. Savukārt metāla ārdurvis privātmājai bieži vien ir pakļautas tiešai laikapstākļu ietekmei, tāpēc nepieciešama to regulāra apsekošana. Lai M-Lux ārdurvīm būtu ilgāks kalpošanas mūžs,  ieteicams veikt durvju apkopi vismaz reizi divos gados, pārbaudot gan durvju vērtni, gan arī slēdzeni un mehāniskos stiprinājumus. Ja netiek konstatēti nekādi būtiski defekti, durvju apkopi var veikt paša spēkiem, savukārt, ja durvju vizuālais un tehniskais stāvoklis raisa šaubas, nepieciešams piesaistīt sertificētus speciālistus durvju visaptverošai diagnostikai. Uzņēmums SIA Eirodurvis, kas ir tiešais Baltkrievijas ražotāja M-Lux pārstāvis Latvijā, piedāvā durvju apkopes pakalpojumus profesionālu un pieredzējušu speciālistu izpildījumā. Uzņēmuma darbinieki pārbaudīs ne tikai durvju vērtni, mehāniskos elementus un slēdzenes darbību, bet arī saeļļos eņģes un pārbaudīs visas skrūvējumu vietas, nepieciešamības gadījumā skrūves nomainot. Atkarībā no klienta mājokļa atrašanās vietas, šādas pakalpojumu izmaksas sastāda aptuveni 40 – 45 eiro. 

 

Jāatceras, ka pareizi koptas metāla ārdurvis, kas pasargātas no tiešas laikapstākļu ietekmes, kalpos līdz pat divām reizēm ilgāk. 


Tāpat nevajadzētu aizmirst par ārdurvju kopšanu – durvju kārbas tīrīšanai ieteicams izmantot mikrošķiedras lupatiņu un tādu specializēto ķīmiju, kuras sastāvā nav abrazīvās daļiņas, sārmi un skābes. Durvju tīrīšana ar asiem skrubjiem un nepiemērotiem līdzekļiem var radīt neatgriezeniskus bojājumus, kā rezultātā metāla ārdurvis var zaudēt savu sākotnējo izskatu. Ieteicams atturēties no durvju kopšanas, ja āra temperatūra ir zemāka par 5 grādiem pēc Celsija. Papildus vajadzētu pievērst uzmanību arī durvju apdares veidam, jo no tā atkarīgs, kāda kopšanas metode izmantojama. Jāatceras, ka pareizi koptas metāla ārdurvis, kas pasargātas no tiešas laikapstākļu ietekmes, kalpos līdz pat divām reizēm ilgāk. 


Kvalitātes pamatā uzņēmuma biznesa filozofija un unikālas tehnoloģijas
Baltkrievijā ražotās uzņēmuma M-Lux metāla ārdurvis nodrošina mājokļa visaptverošu aizsardzību, pasargājot gan no ielaušanās mēģinājumiem, gan laikapstākļu negatīvās ietekmes un trokšņiem. Vienlaikus uzņēmums ir padomājis ne tikai par durvju funkcionālajām, bet arī estētiskajām īpašībām. M-Lux ražotās dzelzs durvis iedalītas desmit kolekcijās, kopumā piedāvājot vairāk nekā 650 dizainu modeļus.

M-Lux metāla ārdurvis ir moderno tehnoloģiju un cilvēku intelektuālo darbspēju rezultāts.

Dažādas formas, tekstūra un dizaina līnijas padara M-Lux metāla ārdurvis par unikālām. Tas ir iespējams, pateicoties inovatīvām ražošanas iekārtām, tehnoloģijām un presēm, kādas nav nevienam citam ražotājam Baltkrievijā. Lai iegūtu nevainojamu kvalitāti, ražošanas procesā tiek izmantotas tikai augstas kvalitātes auksti velmētas tērauda loksnes. Lai arī durvju detaļu un profilu izgatavošana notiek automātiskā režīmā, ražošanas process tiek veikts stingrā profesionālu speciālistu uzraudzībā, savukārt gatavā produkcija tiek pakļauta skrupulozai daudzpakāpju kvalitātes kontrolei. 

M-Lux metāla ārdurvis ir moderno tehnoloģiju un cilvēku intelektuālo darbspēju rezultāts. Uzņēmums savus vadības un ražošanas principus balsta LEAN biznesa filozofijā, galveno uzsvaru liekot uz vērtības radīšanu gala patērētājam. Jau vairākus gadus Baltkrievijas ražotāja augstas kvalitātes metāla ārdurvis dzīvoklim un privātmājai var iegādāties arī Latvijā pie uzņēmuma oficiālā pārstāvja SIA Eirodurvis. 

Ar M-Lux piedāvāto produkciju var iepazīties atbraucot uz kādu no mūsu saloniem Rīgā, Kurzemes prospektā 3G vai Tirdzniecības centrā ‘'Ozols'' veikalā Eirodurvis. Tāpat var apskatīt visu piedāvājumu mūsu mājas lapā un izdarīt arī pasūtījumu.

www.m-lux.lv