Laika prognoze jaunajai nedēļai - īpaši silta gaidāma trešdiena!

Ziemai neraksturīgi augsta gaisa temperatūra saglabāsies arī turpmākajā nedēļā. Nākošās nedēļas sākums laika apstākļu ziņā būs līdzīgs kā aizvadītajā nedēļa - kopumā gaidāms mākoņains un silts laiks ar nokrišņiem un brāzmainu vēju, Mammamuntetiem.lv noskaidroja Latvijas vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centrā. 

Ceturtdien saglabāsies nelieli nokrišņi un piekrastē pūtīs brāzmains vējš.

FOTO: Shutterstock.com

Ceturtdien saglabāsies nelieli nokrišņi un piekrastē pūtīs brāzmains vējš.

Nedēļas otrajā pusē virs Latvijas teritorijas pastiprināsies anticiklons, kā ietekmē pierims vējš, mitēsies nokrišņi un nedaudz pazemināsies gaisa temperatūra.

Lai gan vēl pirmdien pūtīs lēns līdz mērens rietumu, dienvidrietumu vējš un būtiski nokrišņi nav gaidāmi, tomēr no otrdienas Latvijā pastiprināsies virs Atlantijas okeāna esoša ciklona ietekme - daudzviet līs, naktīs austrumos iespējams arī slapjš sniegs. Atsevišķos posmos ceļi būs slideni. Piekrastes rajonos pastiprināsies dienvidu, dienvidrietumu vējš, kas brāzmās sasniegs 15-18 m/s.

Īpaši silta gaidāma trešdiena, kad termometra stabiņš rietumos pakāpsies pat līdz +8° atzīmei un pietuvosies 15. janvāra maksimālās gaisa temperatūras rekorda robežai.

Gaisa temperatūra gan naktīs, gan dienās saglabāsies 0…+5° robežās, bet īpaši silta gaidāma trešdiena, kad termometra stabiņš rietumos pakāpsies pat līdz +8° atzīmei un pietuvosies 15. janvāra maksimālās gaisa temperatūras rekorda robežai (+9,7°). Arī ceturtdien saglabāsies nelieli nokrišņi un piekrastē pūtīs brāzmains vējš, kas dienā pierims. Gaisa temperatūra gan naktī, gan dienā nebūs zemāka par +3…+7°.

Reklāma
Reklāma

Nedēļas izskaņā virs Austrumeiropas pastiprināsies plašs anticiklons, līdz ar to nokrišņi netiek prognozēti un dominēs lēns līdz mērens dienvidrietumu, dienvidu vējš. Naktīs, debesīm skaidrojoties, gaidāms arī neliels sals, termometra stabiņam noslīdot līdz -2° atzīmei, savukārt dienās gaisa temperatūra paaugstināsies līdz ierastajiem 0…+5°. Līdzīgi laika apstākļi saglabāsies līdz nākamās nedēļās sākumam.