Nosaukti 2019. gada populārākie jaundzimušo vārdi

Pagājušā gadā populārākie jaundzimušo vārdi Latvijā bija Roberts un Sofija, liecina Pilsonības un migrācijas lietu pārvaldes (PMLP) apkopotā informācija.

 

Nosaukti 2019. gada populārākie jaundzimušo vārdi

FOTO: Shutterstock.com

Kopumā pagājušajā gadā vārds Roberts dots 208 puikām, savukārt par Sofiju nosaukta 251 meitene.

No zēnu vārdiem vecāki pērn saviem mazuļiem bieži izvēlējušies arī vārdus Olivers, Marks, Emīls, Aleksandrs, Kārlis, Markuss, Adrians, Gustavs un Jēkabs.

Savukārt pērn dzimušajām meitenēm īpaši populāri vārdi bijuši arī Alise, Emīlija, Marta, Amēlija, Anna, Paula, Estere, Dārta un Viktorija.

Roberts populārāko personvārdu topā Latvijā ir noturējies jau aptuveni 20 gadus gadus un bija arī 2019.gadā biežāk izraudzītais vārds zēniem. Arī Sofija pēdējos gados ir stabili turējusies populārāko personvārdu topā augšgalā, atkārtoti kļūstot par izplatītāko vārdu meitenēm.

Reklāma
Reklāma

No desmit izplatītāko vārdu topa pērn ir pazuduši tādi līdz šim populāri vārdi kā Daniels un Ernests, bet to vietā nākuši jau iepriekš topā pabijuši vārdi - Aleksandrs un Jēkabs.

Līdzīgi ir arī ar meiteņu vārdiem: pērn no topa "izkritis" personvārds Elizabete, bet tā vietā nācis nācis tāds populārs meiteņu vārds kā Viktorija.

No pprtāla Jauns.lv