Piparkūku torte

Iesaka Rimi Gardēdis, šefpavārs Normunds Baranovskis.
Piparkūku kūku dekorē, kā vien pašam (vai bērniem) gribas!

FOTO: Mammamuntetiem.lv

Piparkūku kūku dekorē, kā vien pašam (vai bērniem) gribas!

Nepieciešams 

Biskvītam: 

  • 5 vistu olas
  • 5 ēd. k. brūnā cukura
  • 4 1⁄2 ēd. k. kviešu miltu
  • 1 1⁄2 ēd. k. maltas piparkūku garšvielas
  • 1 ēd. k. kakao
  • Šķipsniņa sāls


 

Krēmam:

  • 250 ml saldā krējuma
  • 500 g Maskarpones siera
  • 100 g pūdercukura
  • 1 laims (miza un sula)

Kūku dekorējumi pēc izvēles.

 

Reklāma
Reklāma

Pagatavošana:
 

  1. Puto olas ar elektrisko mikseri, lēnām pievienojot cukuru.

 

  1. Kad olas saputojušās biezā krēmā, pievieno caur sietu izsijātus miltus, sajauktus kopā ar kakao, sāli un piparkūku garšvielām.

 

  1. Miltus iecilā, bet neputo. Lej kūkas formā un cep iepriekš sakarsētā cepeškrāsnī 180 grādos 40–50 minūtes.
  2. Atdzesē un pārgriež uz pusēm. Sagatavo krēmu: saputo saldo krējumu ar pūdercukuru, pievieno sieru, laima sulu un miziņu un saputo biezā krēmā.
  3. Krēmu klāj starp abām biskvīta kārtām un virsū. Ievieto ledusskapī uz vismaz 1 stundu, lai savilktos garšas.
  4. Dekorē pēc patikas.

Saistītie raksti