Latvijas Leļļu teātrī top šausmu izrāde "Puscilvēki"

Latvijas Leļļu teātrī režisora Edgara Kaufelda vadībā kopā ar provokatīvo mākslinieku Kristianu Brekti norit mēģinājumu process izrādei “Puscilvēki”, kas paredzēta bērniem no septiņu gadu vecuma. 

Izrādes Puscilvēki publicitātes foto.

FOTO: Mammamuntetiem.lv

Izrādes "Puscilvēki" publicitātes foto.

 

Iestudējuma pirmizrāde notiks piektdien, 13. decembrī plkst. 18.30.

 

Kā nojaušams, šoreiz skatītājiem netiks stāstītas labi zināmas pasakas un izrādē nebūs redzami mīlīgi zvēri, bet gan baisi un šausminoši latviešu folkloras tēli – sumpurnis, vadātājs un lietuvēns. Izrādē skatītājiem būs iespēja dzirdēt patiesus stāstus par šo tēlu darbību dzīvē, uzzināt, kā tie izskatās, ar ko tie ir bīstami un, galvenais, ko darīt ar tiem sastopoties, vai arī ko darīt, lai ar tiem nesastaptos. 

 

„Mēs bieži skatāmies šausmu filmas un zinām par zombijiem, vampīriem un citiem svešzemju mošķiem, bet vai mēs zinām par to, kas mīt tepat Latvijas mežos, mājās, pilsētās? Pastāv liecības par to, ka Lietuvēns, Vadātājs un Sumpurnis ir reāli eksistējoši tēli. Un Sumpurnis, kurš joprojām dzīvo Kurzemes mežos, ir daudz bīstamāks par vampīru vai zombiju”, uzsver Edgars Kaufelds.

 

Kā stāsta izrādes dramaturģe Linda Rudene: “Puscilvēku misija ir baidīt cilvēkus, bet neviens nevar baidīties no kāda, par kura eksistenci nemaz nenojauš. Tieši tāpēc šīs radības nolēmušas informēt bērnus par sevi.” Skatītāji varēs dzirdēt biedējošus un noslēpumainus stāstus par garu pasauli. Izrādes laikā var notikt mistiskas, neizskaidrojamas lietas, tāpēc vecāki tiek lūgti izvērtēt savu bērnu gatavību šādas izrādes apmeklēšanai.

Reklāma
Reklāma

 

Jauno iestudējumu kopā ar Edgaru Kaufeldu veido mākslinieks Kristians Brekte, kuram šī ir debija leļļu teātrī, kostīmu māksliniece Rūta Briede un mūzikas autors Juris Kaukulis, kurš iepriekš ir komponējis mūziku Leļļu teātra izrādei „Makss un Morics”. Izrādē lomās būs redzami aktieri Dace Vītola, Santa Didžus, Artūrs Putniņš, Miķelis Žideļūns, Rihards Zelezņevs un Rūdolfs Apse.

 

Biļetes uz pirmizrādi, kā arī uz tuvākajām izrādēm 10. janvārī un 6. februārī nopērkamas “Biļešu Paradīzes” tirdzniecības vietās, internetā un Latvijas Leļļu teātra kasē. Ar Leļļu teātra repertuāru iespējams iepazīties teātra mājas lapā www.lelluteatris.lv.

 

Sekot Latvijas Leļļu teātra jaunumiem var sociālajos tīklos https://www.facebook.com/lelluteatris/  un https://www.instagram.com/lelluteatris/, kā arī teātra mājas lapā - http://www.lelluteatris.lv/lv/.