Intars Rešetins iestudējis pasakainu izrādi bērniem “Inspektors Tutū”

Dailes teātrī ir tapusi pasakaina izrāde bērniem 2 daļās – Pjēra Gripari “Inspektors Tutū”. Tās režisors ir Intars Rešetins. Pirmizrāde – 27. novembrī.

Publicitātes foto no izrādes Inspektors Tutū

FOTO: Mammamuntetiem.lv

Publicitātes foto no izrādes "Inspektors Tutū"

Policijas inspektors Tutū ir ļoti skaists, ļoti labs, taču... nav sevišķi gudrs. Kad inspektora kabinetā iemaldās Vilks, kurš meklē meitenīti ar sarkanu cepurīti, Karaliene, kura meklē Sniegbaltīti, lai dāvātu tai sārtu ābolu, Sapņu princis, kurš meklē dusošo līgavu, lai modinātu to ar skūpstu, un citi pasaku varoņi, kuri visi, kā sarunājuši, kādu pazaudējuši, Tutū savicina fejas burvju nūjiņu un... sadara TIK DAUDZ muļķību, ka pasakas sajaucas, un palīdzēt ieviest kārtību var tikai Brokoļu feja un Burvju spogulis, kas vienmēr saka patiesību. “Spogulīt, spogulīt, saki man tā...”




Samezglotos izrādes notikumus mēģinās atšķetināt Inspektors Tutū, kuru atveido aktrise Inita Sondore. Pārējās lomās: Aldis Siliņš (Burvju spogulis), Niklāvs Kurpnieks (Velns), Aija Dzērve (Vilks), Akvelīna Līvmane (Zaglis), Sarmīte Rubule (Mežcirtēja), Lidija Pupure (Karaliene), Toms Veličko (Sapņu princis) un Ieva Kerēvica (Brokoļu feja).

Reklāma
Reklāma


Režisors Intars Rešetins izrādes radošajā komandā pulcējis scenogrāfu Kristapu Skulti, kostīmu mākslinieci Janu Čivželi, horeogrāfi Lieni Gravu, animatoru Dāvi Andersonu, aranžētāju, muzikālo specefektu meistaru un komponistu Silvestru Zemgalu un dziesmu tekstu autoru Niklāvu Kurpnieku. Lugu tulkojusi Agnese Kasparova.

Pasakainā izrāde “Inspektors Tutū” domāta visai ģimenei, sākot no vecuma posma, kad bērni sāk interesēties par burtiem, – vecāki lasa bērniem priekšā pasakas, pārrunā tās, tā radot interesi par lasīšanu. Izrāde iekļauta Latvijas valsts simtgades programmas "Latvijas skolas soma"  piedāvājumā.