Ceļojot uz Latgali, izmanto nesen radīto Latgales baznīcu karti!

Dagdas Tūrisma informācijas centrs uz “Google Maps” bāzes ir apkopojis informāciju par visiem dievnamiem Latgalē – tagad ir ērti apskatīt to atrašanos kartē un saplānot vienas, divu vai vairāku sakrālo ēku apciemojumu vienā braucienā. 

Baltinavas katoļu baznīca

FOTO: Mammamuntetiem.lv

Baltinavas katoļu baznīca

Kopumā kartē ir atrodamas 240 baznīcas – katoļu, vecticībnieku, pareizticīgo, luterāņu. Katras konfesijas dievnami atzīmēti savā krāsā, lai karte būtu labāk pārskatāma. Katrai baznīcai ir pievienots arī attēls, kontaktinformācija un dievkalpojumu laiki (tie ņemti no Latvijas Romas Katoļu Baznīcas Informācijas centra lapas katolis.lv).

 

FOTO: Kartē ir atrodamas 240 baznīcas – katoļu, vecticībnieku, pareizticīgo, luterāņu. Katras konfesijas dievnami atzīmēti savā krāsā, lai karte būtu labāk pārskatāma.

 

 

Sakrālā tūrisma cienītājiem karte palīdz Latgali apskatīt kā vienu veselumu, nedalot to mazākos vai lielākos atsevišķos novados, tā ļauj tūristiem iepazīt aizvien jaunus dievnamus tuvākā un tālākā apkārtnē un arī izpētīt Latgali pašos attālākajos nostūros. Katram ceļotājam ir ļoti plaša izvēle – uz kuru pusi doties un ko apskatīt.

 

Reklāma
Reklāma

 

Katru svētdienu var doties aizvien jaunā braucienā, pie reizes apskatīt dievnamu Svētās Mises laikā un, protams, piedalīties dievkalpojumā kopā ar vietējiem iedzīvotājiem. Karte ir vienkārša, saprotama un viegli lietojama, tāpēc lielu pūļu ar orientēšanos tajā nebūs. 

 

Lietojiet paši un dalieties ar citiem! 

 

Kā arī aicinām dalīties sociālajos tīklos ar saviem iespaidiem pēc Latgales baznīcu apmeklējumiem. Kā arī būsim priecīgi, ja sūtīsiet precizējumus un ieteikumus kartes uzlabošanai.

 

Plašāka informācija par dievnamiem un citiem apskates objektiem Latgalē pieejama mājaslapā www.latgale.travel