Seši aspekti, ko ņemt vērā, izvēloties guļamistabas mēbeles

Ja vien Jūs neesat bieži mainījis dzīvesvietu, iespējams, guļamistabas mēbeles esat iegādājies tikai pāris reižu dzīvē. Tātad, kad pienācis laiks šim lielajam pirkumam, uzdevums var šķist visai sarežģīts. Kādas mēbeles ir vispraktiskākās?

Guļamistaba – miera un atpūtas oāze. Iekārtojiet to pārdomāti, izvēloties komfortablus un praktiskus risinājumus.

FOTO: Mammamuntetiem.lv

Guļamistaba – miera un atpūtas oāze. Iekārtojiet to pārdomāti, izvēloties komfortablus un praktiskus risinājumus.

Ko ņemt vērā, izvēloties piemērotākos risinājumus? Turpinājumā seši aspekti, ko būtu jāņem vērā, izvēloties mēbeles guļamistabai. 

 

Telpas platība

Izvēloties guļamistabas mēbeles, pirmais, kas jāņem vērā, ir telpas platība. Mēbeles, kas nav atbilstošā izmērā, kā arī nepārdomāts mēbeļu izkārtojums rada lielas neērtības. Bet guļamistaba taču ir paredzēta atpūtai un komfortam. Veltiet laiku tam, lai izvērtētu guļamistabai piemērotu mēbeļu izmērus – tādā veidā nodrošināsiet lielāku komforta līmeni un maksimālu iegādāto mēbeļu izmantošanu. 

 

Vispirms veiciet mērījumus. Tas var šķist pašsaprotami, bet daudzi vispirms ienirst mēbeļu veikalu piedāvājumos un pilnībā ignorē šo svarīgo pirmo soli. Izmēriet savu guļamistabu. Ņemiet vērā telpas specifiku – durvis, logus, iebūvētos skapjus, padziļinājumus sienas, kā arī griestu augstumu, palodzes augstumu, lampas, kontaktligzdu atrašanās vietas un visu citu. Neaizmirstiet izmērīt durvju ailes, lai pārliecinātos, ka jaunās mēbeles varēsiet ienest telpā. 

 

Padomājiet par optimālu mēbeļu izkārtojumu, lai pa telpu varētu brīvi pārvietoties, kā arī bez problēmām piekļūt nepieciešamajām mēbelēm, piemēram, attaisīt skapja durvis un pilnībā izlaist dīvānu. 

Jāatceras arī, ka nelielām telpām nav piemērotas pārāk lielas un masīvas mēbeles – tas var radīt nomācošu sajūtu.

 

Stils

Pēc tam izlemiet, kāda stila mēbeles vēlaties. Varbūt vienmēr esat sapņojis par baltu, pamatīgu koka gultu. Vai varbūt Jums patīk klasiskā stila vienkāršās līnijas? Izvērtējiet, kā jaunās mēbeles iederēsies kopējā telpas iekārtojumā. 

 

Gultas izvēle

Gulta ir centrālais objekts ikvienā guļamistabā, tādēļ pret tās izvēli jāattiecas īpaši rūpīgi. Pirms Jums iepatīkas ideja par kādu konkrētu gultas modeli, izvērtējiet arī praktisko pusi. Pirmkārt, lai miegs būtu pilnvērtīgs, svarīga ir kvalitatīva gultas matrača izvēle. Otrkārt – domājot par gultas karkasu, jāizvērtē, kur tā atradīsies, kādas ir Jūsu individuālās prasības. Piemēram, ja Jūs vai Jūsu partneris ir gara auguma, labāk izvēlēties gultu bez kājgaļa. 

 

Dažkārt gultas vietā tiek izvēlēts dīvāns. Arī te būtiska kvalitātes un individuālo prasību izvērtēšana. Par laimi, dīvānu izvēle ir liela. Piemēram, dīvāni interneta veikalā 220.lv pieejami plašā klāstā, tādēļ katrs varēs izvēlēties savām vajadzībām atbilstošāko. 

 

Naktsgaldiņa izvēle

Arī naktsgaldiņš ir būtisks guļamistabas elements. Uz tā var nolikt naktslampiņu un citas vajadzīgās lietas, piemēram, pulksteni, tālruni, grāmatu. Jums, visticamāk, būs vajadzīgi divi naktsgaldiņi- pa vienam katrā gultas pusē, tādēļ pārliecinieties, ka atstājat pietiekami daudz vietas to novietošanai. 

Izvērtējiet arī, kādi ir vēlamie naktsgaldiņa parametri. Vispraktiskāk izvēlēties galdiņu ar ietilpīgām lādēm, kur novietot visus guļamistabā nepieciešamos sīkumus. Tādā veidā viss vajadzīgais būs vienkārši pieejams, vienlaikus neradīsies lieks haoss. 

 

Kumode vai skapis

Ko izvēlēties – kumodi vai skapi? Tas, protams, atkarīgs no telpas platības un mantām, kuras vēlaties uzglabāt guļamistabā. Lai izvairītos no pārāk masīviem skapjiem un pārpildītām kumodēm, var apsvērt citus risinājumus, piemēram, mantu uzglabāšanai izmantot vietu zem gultas – ievietojiet kastēs tās mantas, ko izmantojat retāk, lai skapī vai kumodē paliktu vairāk vietas tam, kas nepieciešams ikdienā. 

 

Jūsu individuālās prasības 

Jāpadomā arī par to, kādam mērķim vēl šī telpa kalpos. Piemēram, ja Jums patīk lasīt grāmatas, apsveriet iespēju iekārtot atpūtas zonu ar ērtu klubkrēslu un kāju paliktni papildus ērtībām. Ja Jums patīk klausīties mūziku, padomājiet, kur izvietot Jūsu audio ierīces. Ja guļamistaba paredzēta diviem, ņemiet vērā abu pušu vajadzības un vēlmes. Dažkārt tas nozīmē vienoties par kompromisu, jo ir svarīgi, lai šajā telpā labi justos abi.

 

Domājot par guļamistabas iekārtojumu, vērts aplūkot arī to, kādi ir pieejamie mēbeļu komplekti guļamistabai šeit. Dažkārt tas ir ērts, drošs un praktisks risinājums – īpaši, ja ir tuvs klasiskais stils un telpai ir standarta parametri. 

 

Guļamistaba – miera un atpūtas oāze. Iekārtojiet to pārdomāti, izvēloties komfortablus un praktiskus risinājumus.