Maijas Krekles romāns "Klusums izmisīgs"

Izdevniecība "Latvijas Mediji" laidusi klajā triju kultūrvēsturisku eseju krājumu un astoņu romānu autores, Maijas Krekles “Vakara Romāna” sērijas grāmatu “Klusums izmisīgs.”

FOTO: Mammamuntetiem.lv

Klusums izmisīgs

"Klusums izmisīgs" ir romāna "Dzīvības spītīgie asni" turpinājums. Rīga, 20. gs. septiņdesmitie gadi. Mežmaļu meita Liesma ir jau studente, viņas nākotne šķiet  paredzama – zinātniskais darbs, vēlāk ģimene, bērni… Tomēr nekas no tā nepiepildīsies. Liesma piedzīvo savu sapņu un ideālu sabrukumu – viņa nokļūst VDK uzmanības lokā un uzzina, ka viņas īstais tēvs nemaz nav tas cilvēks, kurš meiteni audzinājis un no sirds mīlējis, bet māte izmisīgi glabā meitas dzimšanas noslēpumu, negribēdama izjaukt laimīgās ģimenes saskaņu. Liesma vairs nespēj uzticēties pat vistuvākajiem cilvēkiem... Viņa šajā pasaulē sajūtas lieka.


“Smeldzīga, sāpīga grāmata par to, kā režīms un noslēpumi salauž cilvēku dzīves. Grāmata, pēc kuras izlasīšanas gribas ilgi, ilgi klusēt un neteikt neko…” tā grāmatu blogere Meldra Gailāne.


Maija Krekle pēc LU Filoloģijas fakultātes latviešu valodas un literatūras nodaļas beigšanas joprojām strādā LU Akadēmiskās bibliotēkas Misiņa bibliotēkā, rūpējoties par tajā savākto latviešu grāmatu krājumu. Autores mīlestība un kaislība pret rakstīšanu ir jūtama katrā viņas darbā, ko spēj sajust katrs lasītājs, kas jebkad ir lasījis Maija Krekles darbus. Iepriekšējais autores darbs, šī gada augustā iznākušais romāns “Melanholsikais valsis. Emīla Dārziņa sapnis par mīlestību” ir tik spēcīgi saviļņojis lasītājus, ka grāmata vēl šodien atrodas pārdotāko grāmatu topa augšgalā.


Grāmatas “Klusums izmisīgs” atvēršana notiks 21.novembrī plkst. 16:00 Izdevniecības “Latvijas Mediji” Grāmatu Mājā, Dzirnavu ielā 21, Rīgā.

 

Reklāma
Reklāma

 

Ieskaties: http://veikals.la.lv/