Kas jāzina par svaigi spiestu biešu sulu

Sarkanās bietes tik tiešām ir lielisks dārzenis, turklāt jo tās ir tumšākas, jo augstvērtīgākas. Biešu sulā ir paaugstināts joda, dzelzs, folijskābes un C, P, B1, B2, PP vitamīnu saturs. Jau tas ir pietiekami, lai sarkanās bietes būtu ieceļamas superzāļu saraksta augšgalā.
Lietojot tik aktīvu vitamīnu, minerālvielu un cukura koncentrātu, kāda ir biešu sulas glāze, ne katrs organisms uzņem to ar sajūsmu, nereti reaģējot ar galvas reiboņiem un nelabu dūšu.

FOTO: Shutterstock.com

Lietojot tik aktīvu vitamīnu, minerālvielu un cukura koncentrātu, kāda ir biešu sulas glāze, ne katrs organisms uzņem to ar sajūsmu, nereti reaģējot ar galvas reiboņiem un nelabu dūšu.

Taču glāze svaigi spiestas sarkano biešu sulas nav panaceja! Lietojot tik aktīvu vitamīnu, minerālvielu un cukura koncentrātu, ne katrs organisms uzņem to ar sajūsmu, nereti reaģējot ar galvas reiboņiem un nelabu dūšu.
 
Sarkano biešu sulu vislabāk dzert nevis no rīta vai pa dienu, bet gan pirms gulētiešanas, turklāt – nevis svaigi spiestu, bet pāris stundu ledusskapī atvēsinātu un atšķaidītu ar ūdeni. Bet, ja nu tomēr sulu vēlies dzert pa dienu, dari to īsu mirkli pirms ēšanas, pēc ēšanas tā pastiprina rūgšanu kuņģī un zarnās.

 

Sarkano biešu sulu vislabāk pirms gulētiešanas, turklāt pāris stundu ledusskapī atvēsinātu un atšķaidītu ar ūdeni.

 

Taču visprātīgāk ir biešu sulu jaukt ar citām, turklāt pārējās ņemot vairāk. Piemēram, biešu un burkānu sulas jaukums ir lielisks organisma attīrīšanās kūrei. Biešu sula ar medu, dzerta stundu pirms gulētiešanas, palīdz pret bezmiegu. Biešu un kāpostu sula samazina holesterīna daudzumu.
 

Reklāma
Reklāma


Atceries!
Ikdienas uzturam, tostarp svaigi spiestām sulām, ir jāpārstāv pēc iespējas plašāks produktu klāsts. Ja sula ir atsevišķa ēdienreize, tai var piepilināt pāris pilienu eļļas, taču, ja kopā ar sulu ēd ko citu, bez eļļas piliena var arī iztikt.

 

No portāla Jauns.lv

Saistītie raksti