Nedēļas nogale Jūras svētku noskaņās. Bet ne tikai!

Baudīt dienu pie jūras vai doties klausīties mūziku? Varbūt pielikt pilnu punci ar neparastiem, bet vienlaikus latviskiem gardumiem? Dažādas idejas brīvdienu jēdzīgai pavadīšanai. 

FOTO: Mammamuntetiem.lv

Jūras svētki Liepājā
13. jūlijā Liepājas promenādē notiks Jūras svētki. Svētku galvenais vadmotīvs būs latviešu tautasdziesma “Pūt, vējiņi!” un visas dienas garumā notiekošā pasākuma koncepcija tiks balstīta uz trīs atslēgas vārdiem – vējš, jūra un Kurzeme. Svētku laikā “Vēju pagalmā” varēs baudīt dažādu ielu mākslinieku priekšnesumus. Notiks Francijas laikmetīgā cirka un ielu mākslinieka Silvēna Pomma šovs “The OULALA etendus”,  Spīķeru iela svētku laikā tiks pārdēvēta par “Piedzīvojumu ielu.” Tur būs izvietota aktivitāšu zona bērniem un jauniešiem, kurā visas dienas garumā varēs piedalīties jūras tematikā balstītās piedzīvojumu sporta aktivitātēs, kā arī vērot un līdzdarboties Zīmējumu teātra izrādēs. Paralēli svētkiem, norisināsies arī starptautiskā gleznotāju un zīmētāju plenēra "Liepājas Marīna" noslēguma izstāde, kā arī notiks NBS Jūras spēku veidota izstāde un apmeklētājiem būs pieejami Jūras spēku kuģi apskatei.

 

Kara kuģu apskate Liepājā, Ventspilī un Mērsrgā
Sestdien, 13.jūlijā, Jūras svētku laikā iedzīvotājiem apskatei būs pieejami Jūras spēku kuģi Liepājā, Mērsragā un Ventspilī.
Plkst.11 ar piemiņas brīdi bojā gājušajiem jūrniekiem un zvejniekiem un Jūras spēku kuģu sirēnu skaņām sāksies Jūras svētki Liepājā.  
Mērsraga ostā no plkst.10 līdz plkst. 17 iedzīvotāju apskatei būs atvērts patruļkuģis P-08 “Jelgava”. Savukārt Ventspilī, Ventas akvatorijā blakus Ostas promenādei no plkst. 12 līdz plkst.17 iedzīvotāji aicināti apmeklēt Mīnu kuģu eskadras kuģi M-04 “Imanta” un Patruļkuģu eskadras kuģi KA-14 “Astra”.


Jūras svētki Engurē
Jūras svētki Engurē aicina ikvienu izbaudīt jūras klātbūtni un bagātīgu koncertprogrammu visas dienas garumā. Jau pl.10:00 varēs vērot aizrautīgu pludmales volejbola turnīru tieši pie jūras – jaunajā volejbola laukumā. 
Engures tirdziņā un D-mola teritorijā iepirkties, našķēties, atpūsties ar bērniem aizraujošās atrakcijās, just līdzi Engures ciemu sporta sacensībām, vizināties ar Jūras mātes kuģīti, jāt ar zirgiem utt. 
Bet Auniņparka estrādē skatīties dažādas koncertprogammas. Jūras svētku atklāšanas koncertu ar esošo un bijušo Engurenieku līdzdalību, koncertšovu bērniem “Fantāziju faktors”, grupu CREDO, LĪVI COLT koncertus. Rīta gaismu sagaidīt kopā ar DJ Tomu Grēviņu.


Zaubes savvaļas kulinārais festivāls 2019
13. jūlijā jau ceturto gadu pēc kārtas aicinām visus labsajūtas, garšas un pozitīvu emociju baudītājus uz Zaubes savvaļas kulināro festivālu! Gardi ēst, jauki atpūsties. Sīkāka informācija šeit.


Imantdienas 2019
13.jūlijā plkst. 20.00 Cēsu pils parka estrādē notiks tradicionālās Imantdienas. Tradīcijām bagātajā muzikālajā notikumā trīs koncerta daļās būs iespēja izbaudīt Imanta Kalniņa mūzikas noskaņu un daudzveidību. Biļetes vēl ir nopērkamas.

Reklāma
Reklāma


Senās mūzikas festivāls. Koncerts bērniem Salātlapiņa
13. jūlijā plkst. 13:00 Rundāles pils Baltā zāle muzikāls ceļojums gados mazākajiem klausītājiem. Brāļu Grimmu pasakā par meiteni Salātlapiņu, kuru ļaunā Ragana ieslodzījusi tornī, noteikti ieradīsies labais Princis.  No pl.11.30 pils pagalmā bērniem būs iespēja nogrimēties un piedalīties radošajās darbnīcās mākslinieku vadībā saistībā ar muzikālo pasaku. Vecāki tiek aicināti padomāt kā saģērbt savus lolojumus tā, lai tērpā iezīmētos kaut neliels, tomēr senatnīgs akcents.


IX Starptautiskais tautas deju festivāls “Sudmaliņas”
Līdz 14. jūlijam Rīgā, Kuldīgā, Liepājā un Siguldas pilsētā un novadā norisinās IX Starptautiskais tautas deju festivāls “Sudmaliņas”
“Sudmaliņas” – vērienīgākais festivāls skatuviskās tautas dejas jomā Latvijā – pulcēs dejotājus no 11 pasaules valstīm: Bulgārijas, Čīles, Indijas, Indonēzijas, Igaunijas, Kipras, Krievijas, Polijas, Serbijas, Ukrainas un Latvijas. Programma: www.sudmalinas.lv
Ieeja visos festivāla pasākumos ir bez maksas.