Bruņotie spēki aicina interesentus Jūras svētkos apskatīt Jūras spēku kuģus

Sestdien, 13.jūlijā, Jūras svētku laikā iedzīvotājiem apskatei būs pieejami Jūras spēku kuģi Liepājā, Mērsragā un Ventspilī.

 

Publicitātes foto

FOTO: Mammamuntetiem.lv

Publicitātes foto

Plkst.11 ar piemiņas brīdi bojā gājušajiem jūrniekiem un zvejniekiem un Jūras spēku kuģu sirēnu skaņām sāksies Jūras svētki Liepājā. Piemiņas brīdi Liepājas promenādē apmeklēs Jūras spēku kapelāns komandleitnants Dāvids Šterns. Iedzīvotāju apskatei Liepājas ostas 84.piestātnē no plkst.12 līdz plkst.17 būs atvērti divi kuģi – štāba un apgādes kuģis A-53 “Virsaitis” un mīnu meklētājs M-08 “Rūsiņš”.

Jūras svētku laikā Liepājā uz kuģa A-53 “Virsaitis” klāja būs skatāma Jura Raķa veidotā izstāde par atjaunoto Latvijas bruņoto spēku simboliku – uzšuvēm, krūšu nozīmēm, apbalvojumiem un formas tērpu elementiem. Izstādē uzsvars tiek likts uz Jūras spēku simboliku laikā no 1991.gada līdz mūsdienām.

Mērsraga ostā no plkst.10 līdz plkst. 17 iedzīvotāju apskatei būs atvērts patruļkuģis P-08 “Jelgava”. Savukārt Ventspilī, Ventas akvatorijā blakus Ostas promenādei no plkst. 12 līdz plkst.17 iedzīvotāji aicināti apmeklēt Mīnu kuģu eskadras kuģi M-04 “Imanta” un Patruļkuģu eskadras kuģi KA-14 “Astra”.

Reklāma
Reklāma

Šogad Jūras spēku kuģu dalība Jūras svētkos notiek Latvijas Kara flotes 100.gadadienas pasākumu ietvaros.