Fantastiski FOTO: Ādažu iedzīvotāja dalās neparastā padomā, kā stipru salnu laikā pasargāt dārzu

Kamēr pirmdienas saullēktā Madonas novērojumu stacijā sals pastiprinājās līdz -4,8 grādiem, pārspējot visas valsts 6. maija aukstuma rekordu, Ādažu iedzīvotāja dalījusies fantastiski skaistās fotogrāfijās un visai neparastos padomos, kā salnu laikā nosargāt ziedošos ogulājus un augļu kokus.

 

Foto no Facebook vietnes.

FOTO: Mammamuntetiem.lv

Foto no Facebook vietnes.

Sociālā tīkla “Facebook” lapā “Indar roku darbs” ievietotas fotogrāfijas, kuras sajūsminājušas ne vienu vien “Facebook” lietotāju. Fotoattēlos var redzēt ledū vizuļojošus ziedošos kociņus. Ādažu iedzīvotāja salnu laikā iesaka ziedošos krūmus un augļu kokus aplaistīt ar aukstu ūdeni, kā rezultātā, izveidojoties ledus kārtai uz koku ziediem, tā var pasargāt augu no iznīkšanas lielu salnu laikā. 

 

Ar fotogrāfijām dalījušies 6 tūkstoši cilvēku. Kamēr liela daļa skaistumu apbrīno, citi nosodījuši šādu metodi, atzīstot to par nederīgu un vēl vairāk kaitējošu augļu kokiem un ogulājiem. 

Reklāma
Reklāma

Tiesa gan, pati idejas autore “Facebook” neslēpj, ka četras stundas pēc eksperimenta ķiršu kociņš jau bijis “atžirdzis” un ziedi neesot bijuši nobiruši.

 

Avots: Jauns.lv