Kalē kāpostu veselīgie čipsi

Kā pagatavot kraukšķīgus un veselīgu čipsus no kāpsotiem, stāsta bloga Absolutsed.lv saimniece Ilze Lipska. 

Noteikti veselīgāki par maizes grauzdiņiem un kartupeļu čipsiem

FOTO: Shutterstock.com

Noteikti veselīgāki par maizes grauzdiņiem un kartupeļu čipsiem

Čipšu pagatavošana:

  • Cepeškrāsni uzsilda līdz 140 grādiem.
  • Kāposta lapas jāsaplucina gabaliņos, bļodā jāsajauc kopā ar nelielu daudzumu eļļas un kādām garšvielām. Labi ies klāt ķiploks, derēs arī kaltēta paprika, čili, katrā ziņā - var eksperimentēt. Pievieno arī šķipsnu sāls. 
  • Izkārto uz pannas un liek cepties. Nezinu, kāpēc visās receptēs minēts laiks 15 un pat vairāk minūtes, mēs cepām 11 minūtes, un secinājām, ka bija par daudz, mierīgi varēja cept mazāk. Kādas 7 minūtes. Vārdu sakot - jāpaseko līdzi (jo čipsi var piedegt, mazākie gabaliņi mums piedega) un jānotestē (t.i., ar roku pieskaroties - vai ir sausi un kraukšķīgi). 
Reklāma
Reklāma

Saistītie raksti