Daba un restorāns – padomi romantiskām brīvdienām

Kad karstā vasara ir aiz muguras un dienas kļūst vēsākas, laiks sākt domāt, kur izbaudīt zelta rudeni. Nav noslēpums, ka šis gadalaiks Latviju īpaši lutina. Lieliska ideja ir doties pastaigā, ieturēt gardu maltīti restorānā un mierīgi atpūsties. Kur atrast skaistākās apskates vietas un baudīt romantisku atmosfēru divatā? Vairāk lasi raksta turpinājumā!

FOTO: Shutterstock.com

Populārākie galamērķi zelta rudens apskatei

Dzirdot vārdus: “zelta rudens”, lielākā daļa no Latvijas iedzīvotājiem uzreiz iedomājas Siguldu. Uzkāpt kalna galotnē un vērot, kā krāsainie koki ieskauj Gaujas līkločus. Skats ir patiesi vienreizējs! Taču, Sigulda nav vienīgā vieta, kur šajā gadalaikā ir ārkārtīgi skaisti. Turpini lasīt un atklāj interesantākos zelta rudens apskates galamērķus!


Kā izvēlēties sev vispiemērotāko galamērķi?
    1. Vispirms jāsaprot, cik tālu no mājām vēlaties doties;
    2. pēc tam jāvienojas par kādu no zemāk minētajām prioritātēm:
        a. apskatīt dabu;
        b. garšīgi paēst;
        c. vai baudīt divvientulību;
    3. Pēc vienošanās, jāizvēlas kāds no raksta turpinājumā minētajiem galamērķiem.


Ķemeru nacionālais parks
Purvājiem, kalnu augstienes, fauna un putnu vērošana – Ķemeru nacionālajam parkam ir plašs piedāvājums. Parks atrodas tikai 30 kilometru attālumā no Rīgas. Parka teritorija ir ļoti plaša – iespēja izvēlēties starp 5 atšķirīgām pastaigu takām, atrodot sev tīkamāko:

    • Niedrāja laipa un skatu tornis;
    • Laipa lielajā Ķemeru tīrelī;
    • Slokas ezera taka;
    • Kaņiera pilskalna taka;
    • Baskāju taka;
    • Meža taka;
    • Kupskalnu taka;
    • Jaunķemeru pastaigu taka.


Atliek vien izvēlēties! Šis galamērķis ir piemērots pāriem, kuri ir pārgājienu fanāti. Ir ticējums, ka pārgājieni satuvina un norūda raksturu, tāpēc izvēlieties aplūkot zelta rudeni no Ķemeru laipiņas!


Līgatne

Līgatne atrodas 60 kilometru attālumā no Rīgas. Tā ir pilsēta, kas pazīstama ar savu šarmu un veclaicīgumu. Te visapkārt virmo skaistums un romantika. Pāris interesantas vietas, kuras apskatīt Līgatnē ir:
    • Vienkoču parks. Šeit var apskatīt no dabas materiāliem, galvenokārt no koka, gatavotas figūras un doties garā pastaigā. 
    • Dabas parks. Piedzīvojumu meklētājiem patiks Līgatnes dabas parks. 5 kilometru garā pastaigā varēsiet novērot krāšņu daļu no savvaļas faunas. Kā arī, šīs ir mājas varenu sugu dzīvniekiem.
    • Zvārtes iezis. Līgatnei ir ļoti klinšaina struktūra, līdz ar to, šeit ir daudz klinšu atsegumu un smilšakmeņu. Pastaigas laikā, iegravējiet savus iniciāļus klintsakmenī. Tas brīvdienām pievienos papildu romantikas devu!


Pēc aktivitātēm pie dabas, noteikti vēlēsieties ieturēt kārtīgu maltīti. Līgatnē smalkus restorānus neatrast. Šī ir pilsēta krodziņu un nelielu kafejnīcu mīļotājiem, kuri vēlas baudīt Latvijas kartupelīšus ar kāpostiem. 

Reklāma
Reklāma

Sigulda

Vispopulārākais zelta rudens apskates galamērķis. Sigulda ir populāra ar Gūtmaņa alas kambariem, mazajiem spieķīšiem un krāsu šarmu. Šeit kokiem piemīt īpaša krāsu gamma, kas vilina pie sevis tik daudz tūristu.

Populāras izklaides pāriem Siguldā ir:

    • Vagoniņš pāri Gaujai. Pastaigāties un vērot dabas skatus ir patīkami, taču Sigulda piedāvā ekskluzīvu veidu darīt to no vagoniņa, braucot pāri Gaujai. Šis ir romantisks brauciens, kura laikā pārņems satraucošas sajūtas.
    • Gūtmaņa ala. Vēstures piekritējiem šis būs brīnumains apskates objekts. Ala veidojusies Gaujas dzelteni-sarkanajā smilšakmens klintī un tai ir sava vēsture. No alas tekošais avotiņš, pēc kādas teikas, ir lībiešu virsaiša Rindauga sievas asaras.
    • Livonijas ordeņa Siguldas pils. Šeit mīt izteikta viduslaiku aura. Pilī varēsiet uzkāpt skata tornī, no kura var redzēt visu zeltaino pilsētu. Blakus pilij atrodas amatnieku darbnīcas un jauki suvenīru veikaliņi.
    • Gaujas senlejas dabas takas. Siguldā pastaigu varēsiet pielāgot savai gaumei, jo tūrisma informācijas centrs  piedāvā vairākus maršrutus ar atšķirīgu kilometru skaitu. Neatkarīgi no izvēlētā, uz katra soļa redzēsiet rudens izkrāsoto mežu, Turaidas pili un citus objektus.
    • Panorāmas rats Svētku laukumā. Kādā vietējā veikaliņā, nopērciet tasi tējas vai kafijas līdzņemšanai un dodieties uz panorāmas ratu! Kamēr vēl laikapstākļi atļauj, izbaudiet Siguldu no pašiem augstumiem. Ļoti romantiska aktivitāte, kuras laikā varēsiet gan sasildīties, gan nedaudz pabaidīties!


Produktīva diena pie dabas ir jānoslēdz ar patīkamu maltīti. Ir vērts ieskatīties Siguldas restorānu piedāvājumā, taču, šī pilsēta tāpat kā Līgatne, koncentrējas uz vienkāršību, nevis labiem restorāniem.

Nākamā pieturvieta šajā ceļvedī pastāstīs, kur doties, ja sirds kāro apvienot zelta rudens baudīšanu ar laba restorāna pieredzi!

Galamērķis: restorāns Baltvilla

Ja nevēlieties doties pārāk tālu no Rīgas, arī Baltezers lutina ar bagātīgu zelta rudeni! Ciematiņš piedāvā mazāku apskates objektu klāstu. Baltezers būs lielisks galamērķis, lai pavakariņotu vai papusdienotu labā restorānā, ar skatu uz zelta rudeni. Izvēloties šo galamērķi, Jums būs iespēja:

    • Doties pastaigā gar Baltezera krastu;
   • Ieturēt gardu maltīti Baltvilla restorānā. Iekštelpās ir plaši logi, pa kuriem paveras skats uz Baltezeru. Rudenī šeit ir izteikti skaisti! Restorāna pavārs piedāvā sezonālus ēdienus un dzērienus, lai rudens vakarus padarītu vēl īpašākus. Jūs sagaidīs draudzīgs kolektīvs un patīkama atmosfēra!
    • SPA un masāžas. Ja vēlaties paildzināt savu atpūtu, Baltvilla piedāvā SPA pakalpojumus diviem. Ļoti patīkams veids, kā romantiskā atmosfērā atbrīvoties no darba nedēļā uzkrātās spriedzes;
    • Viesnīca. Ir jauki aizvadīt nedēļas nogali atpūšoties no visām rūpēm un realitātes. Izbaudiet Baltvillas piedāvāto iespēju palikt viesnīcā pa nakti. Tādā veidā Jūs paildzināsiet savu atpūtu un gūsiet divtik lielu relaksāciju!
 
Šajā rudenī, nebaidies atļauties vairāk! Kārtīga atpūta ir tikpat svarīga kā smags darbs. Aprunājies ar mīļoto cilvēku, vienojaties par galamērķi, sakrāmējiet somas un dodieties ilgi pelnītā atpūtā! Vairāk par iespējām atpūsties Baltezera krastā – restorānā Baltvilla – meklējiet interneta vietnē www.baltvilla.lv! Izvēlieties pilnvērtīgu atpūtu un padariet brīvdienas patiešām neaizmirstamas!