Bērni par vecāku darbu ārzemēs

Vai zini, ko tavs bērns domā, jūt, pārdzīvo, kad uz laiku tiek atstāts viens?

FOTO: Ieva Bērtulsone, celiq@inbox.lv


•    „Tēt… es jau sen gribēju tev pateikt, ka es gribētu, lai tu biežāk būtu ar mani… Vispār es neesmu tevi redzējusi jau vairāk nekā gadu…. Es nejūtu, ka man būtu īsta ģimene...”

•    „Galvenais, ko es gaidu no saviem vecākiem, ir mīlestība. Es gribu, lai viņiem nekad nav jāšaubās par manu mīlestību pret viņiem.”

•    „…Viņi domā, ka man nekā netrūkst, ka esmu laimīga, taču man pietrūkst manas ģimenes. Ne mamma, ne tētis man nekad nav teikuši, ka mani mīl...”

•    „Bieži vien jūs daudz strādājat. Es tik reti jūs satieku, bet ir reizes, kad man vajag tieši jūs!!! Bet jūsu nav… es sēžu kā melnā caurumā un domāju. Kas tā par dzīvi?”

•    „Man ir daudzas lietas, kuras es vēlētos izrunāt ar mammu, bet kā lai es to izdaru, ja mammas gandrīz nav mājās un man ir arī kauns vai bailes viņai kaut ko stāstīt, jo, kā jau es teicu, man liekas, ka viņa mani nesapratīs.”

Rakstījuši 7. klašu skolēni; Rīgas Domes Sabiedriskās kārtības uzturēšanas fonda un Rīgas Atkarības profilakses centra konkurss Es gribu jums pateikt…

Informācija no Latvijas Republikas Bērnu un ģimenes lietu ministrijas, www.bm.gov.lv
 

Reklāma
Reklāma