Šodien Pirmie Ziemassvētki. Ceļvedis pasākumiem galvaspilsētā

Ziemassvētku vakarā - 24.decembrī - cilvēki pulcējas savu tuvinieku lokā, lai pie svētku galda nosvinētu šos skaistos svētkus, bet Pirmajos un Otrajos Ziemassvētkos daudzi vēlas gūt papildu garīgo baudījumu, apmeklējot kādu koncertu. Piedāvājam nelielu ceļvedi pasākumiem Rīgā.

FOTO: Edijs Pālens, http://www.edijsfoto.lv/


25. decembrī plkst.14

Lielajā ģildē notiks koncerts "Ziemassvētku noskaņa". Piedalās Rīgas kamerkoris "Ave Sol", solisti Kristīne Zadovska, Zigfrīds Muktupāvels un Uģis Roze, zvanu ansamblis "Primus", instrumentālā grupa Jāņa Lūsēna vadībā. Diriģents Andris Veismanis.
Ieeja ar bezmaksas ielūgumiem, kuri no 9. decembra saņemami Rīgas Kongresu nama "Biļešu paradīzes" kasē. Informācija pa tālruni 67181130.

25. un 26.decembrī Ķīpsalas hallē jau tradicionāli notiks Rīgas Ziemassvētku koncerts, kurā piedalīsies Profesionālais pūtēju orķestris "Rīga", Rīgas Doma zēnu koris, Mazais operas un teātra orķestris, diriģenti Mārtiņš Klišāns un Mārtiņš Ozoliņš. Klausītājus priecēs arī solisti Dita Lūriņa, Kristīne Gailīte, Ieva Sutugova, Ingus Pētersons un Daumants Kalniņš. Šogad koncertā, līdzās pasaules klasiskās mūzikas pērlēm, iemīļotām Ziemassvētku dziesmām, skanēs arī skaistākās melodijas no pasaulslaveniem mūzikliem – "Mūzikas skaņas", "Vestsaidas stāsts", "Les Miserables".

25.decembrī plkst.15 Rīgas Domā notiks Ziemassvētku labdarības koncerts "Apsnieg eņģeļu koks", kas veltīts bērniem, kam nepieciešama paliatīvā aprūpe, jo viņu ārstēšanas iespējas ir izsmeltas. Koncertu ievadīs svētbrīdis, kurā uzrunu teiks Valsts prezidenta kundze Dace Seisuma. Skanēs Ziemassvētku melodijas mecosoprāna Ilonas Bageles, ērģelnieces Edītes Alpes un Ādažu mākslas un mūzikas skolas audzēkņu izpildījumā.

Reklāma
Reklāma

26.decembrī Kultūras centrā "Mazā ģilde"” būs Ziemassvētku koncerts jauniešiem, kurā uzstāsies grupa "100 baltas dvēseles", Mikus Straume un "The Mercy Messengers". Šajā pašā dienā Lielajā ģildē koncertā "Riga Jazz Ziemassvētkos" varēs baudīt džeza melodijas Profesionālā pūtēju orķestra "Rīga" bigbenda, solistu Ievas Kerēvicas, Ievas Sutugovas, Daumanta Kalniņa un Andra Ērgļa, kā arī vokālās grupas "Framest" sniegumā. Bigbenda diriģents – Raitis Ašmanis.

26. decembrī plkst.13 Kultūras centrā "Imanta" būs Ziemassvētku koncerts "Ar zvaigžņu kluso gaismu". Piedalās Jānis Lūsēns, Zigfrīds Muktupāvels un Jānis Lūsēns juniors. Ieeja ar bezmaksas ielūgumiem, kuri no 9. decembra saņemami Kultūras centrā

Ziemassvētkos gan bērni, gan pieaugušie gaidīti izrādēs Kalnciema kvartāla brūnajā mājā un Rīgas Porcelāna muzejā, kur būs skatāms porcelāna leļļu iestudējums.

Lai radītu svētku noskaņu, iedzīvotāji aicināti apskatīties arī vides objektu festivāla "Ziemassvētku egļu ceļš" mākslinieku veidotās egles, kas pārsteigs ar ideju oriģinalitāti un realizēšanā pielietoto materiālu daudzveidību, sākot no gaismas instalācijām, līdz pat koka, stikla, ķieģeļu un pat gaisa un siltuma izmantošanai.