Mammu, tagad es zinu, kā lampā rodas gaisma!

“Bērnu universitātes eksperimentu darbnīcās”  sākumskolas vecuma bērni šobrīd mācās un praktiski izmēģina gudrības, kas saistītas ar elektrību: kas ir elektrība, kā tā rodas un kā izskatās? Kādas sajūtas izraisa, kad tai pieskaras.

Bērnu universitātes nodarbībās teorijas tiek apgūtas praksē! Foto: Ēriks Kungs, RTU

FOTO: Mammamuntetiem.lv

Bērnu universitātes nodarbībās teorijas tiek apgūtas praksē! Foto: Ēriks Kungs, RTU

 

Ģimenes portāls mammamuntetiem.lv ar Rīgas Tehniskās universitātes (RTU) un sabiedrisko attiecību departamenta atbalstu rīko "Bērnu universitātes eksperimentu darbnīcas" sākumskolas vecuma bērniem. Janvārī nodarbību tēma - elektrība. 

 

“Pēc skolas reizi nedēļā “Bērnu universitāti” apmeklē arī mans pirmklasnieks, kuru šobrīd īpaši aizrauj viss, kas saistīts ar dabaszinātnēm,” stāsta Inga Akmentiņa-Smildziņa, mammamuntetiem.lv vadītāja. “Pēc vakardienas nodarbības, ejot mājup un ieraugot kādu lampu, puika izsaucās: “Mammu, tagad es zinu, kā lampā rodas gaisma!”. Un  ar aizrautību man stāstīja, ko jaunu uzzinājis “Bērnu universitātē”.” 

 

Kas notiek "Bērnu universitātē"

"Bērnu universitātes eksperimentu darbnīcas" savu darbību sāka gada nogalē ar divām radošajām nodarbībām - origami locīšanu un sniega bumbas veidošanu. Savukārt jaunais mācību gads uzsākts, katru mēnesi veltot kādam konkrētam tematam, janvārī tā ir elektrība, savukārt februārī - mehānika. Un tā katru mēnesi līdz pat 31. maijam studenti kopā ar bērniem izpētīs kādu dabas parādību vai zinātnes lauciņu. Nodarbības bērniem ir pieejamas bez maksas. 

Katru mēnesi līdz pat 31. maijam studenti kopā ar bērniem izpētīs kādu dabas parādību vai zinātnes lauciņu. Nodarbības bērniem ir pieejamas bez maksas. 


Nodarbībās, ko vada RTU studenti, bērniem saprotamā valodā tiek stāstīts par tehniskajām un dabas zinātnes tēmām, turklāt katra tēma tiek papildināta ar praktiskiem eksperimentiem.

 

Eksperimentu darbnīcas notiek katru ceturtdienu laikā no plkst.16:00 līdz 17:30. 

Rekomendējamais vecums - sākot no 6 gadiem. Eksperimentu darbnīcas ir lieliska vieta, kur sākumskolas bērniem pavadīt brīvo laiku pēc mācībām!

 

Nodarbības notiek mammamuntetiem.lv Gudro Sievu skolas telpās - Rīgā, Brīvības ielā 40.

 

Janvāra tēma - elektrība

Janvāra nodarbībās bērni uzzinās, kas ir elektrība, kā tā rodas un kā izskatās, un kādas sajūtas izraisa, kad tai pieskaras. Kas ir magnētisms, kā tas darbojas un kur redzams sadzīvē? Skolotājs parādīs pastāvīgos un elektromagnētus un paskaidros, kā tie darbojas.

Galvenais eksperimentu vadītājs - RTU Enerģētikas un elektrotehnikas 2. kursa students Aleksandrs Kalinovskis ar saviem palīgiem vienkāršā veidā pastāstīs par fizikas likumiem un atbildēs uz bērnu jautājumiem. Katrā nodarbībā apskatāmās tēmas tiks papildinātas un paskaidrotas ar praktiskiem uzdevumiem un eksperimentiem.

 

Skaties Bērnu universitātes foto!

Bērnu universitātes eksperimentu darbnīcas.

 

Bērnu universitātes eksperimentu darbnīcas.

Bērnu universitāte, elektroskops.

 

Bērnu universitāte.

 

Bērnu universitāte.

Reklāma
Reklāma

10.janvāra nodarbībā bērni mācījās, kas ir elektrība, un gatavoja elektroskopu.

Bērnu universitāte, elektrība.

Janvāra tēma - elektrība. Nodarbības vadītājas - RTU studentes - rāda, ka arī šādi redzama elektrība!

 

Nodarbību tēmas pa mēnešiem:

Janvāris - elektrība

Februāris - mehānika

Marts - Zemes rašanās (gaiss un ūdens)

Aprīlis - Zemes rašanās (daba un klimats)

Maijs - Zemes rašanās (uguns un gaisma)

 

 

Nodarbības bērniem ir BEZ MAKSAS! 

Tomēr vietu skaits ir ierobežots, tāpēc nodarbībām jāpiesakās savlaicīgi. 

Diemžēl janvāra nodarbībās brīvu vietu vairs nav.

Interesēties par brīvajām vietām var, rakstot uz gudrosievuskola@mammam.lv

 

Foto no 10.janvāra nodarbības.

{{ gallery }}

 

 

Nodarbības notiek: Rīga, Brīvības iela 40 (pagalmā) mammamuntetiem.lv Gudro Sievu skolā

Vairāk informācijas: gudrosievuskola@mammam.lv, 67217065, 22472799

 

 

 

"Bērnu universitātes eksperimentu darbnīcas" atbalsta RTU - augstskola, kurā nevar lāpīt slinkumu, bet var izkopt savus talantus, pilnveidot zināšanas un uzlabot prasmes, lai kļūtu par inženieri un nākotnē radītu lietas, kas pārsteigs pasauli un ļaus darīt brīnumus.