Foto: Imants Ķīkulis


Jogurta zupa ar frikadelēm turku gaumē

 28. oktobris 2012 21:00 Recepte

Klasiskā zupa, lai pārdzīvotu auksto un garo ziemu. Reizēm šķidrumu nolej un pasniedz tikai biezumus, toties pievieno vēl papildu jogurta devu.



4 personām

Gatavošana 30 minūtes
 
Sastāvdaļas:
1 l ūdens
1 burkāns
250 g maltas liellopa gaļas
1 olas baltums
1 ļoti smalki sakapāts sīpols
1 ēdk. tomātu biezeņa
1/2 tases rīsu
2 lieli kartupeļi
300 g jogurta
1 olas dzeltenums
1 deserta karote miltu
sāls, malti pipari, muskatrieksts
 
Gatavošana: 
1. Gatavo frikadeles. Malto gaļu samaisi ar olas baltumu, sakapātu sīpolu, tomātu biezeni, rīsiem, sāli un pipariem. Izveido mazas frikadelītes.
2. Vāri zupu. Uzvāri ūdeni un pievieno gabaliņos sagrieztu burkānu. Liec iekšā frikadeles un uz mazas uguns vāri aptuveni 10 minūtes. Nomizo kartupeļus, sagriez gabaliņos un ieber zupā. Jogurtu sakul ar olas dzeltenumu un miltiem, iemaisi zupā un vāri vēl aptuveni 7 minūtes. Pārkaisi ar maltu muskatriekstu.
 
Avots: žurnāls Labu Apetīti



0 Pievienot komentāru

Saistītie raksti



Kategorijas