Pikantie sarkanie kāposti

 22. novembris 2019 15:00 Recepte

Lieliska uzkoda pie gaļas, dažādiem kartupeļu ēdieniem un sacepumiem. Ja nav pie rokas sarkano kāpostu, var izmantot parasto kāpostu un sārto krāsu iegūt, pievienojot dažus sarkano biešu gabaliņus.



Foto: Shutterstock.com

Ātra, kreptīga uzkoda gatava divās dienās


Gatavošana 1,5 stundas, marinēšana 2 dienas

Sastāvdaļas:
Sarkanais kāposts
sāls
etiķis
zaļumi
ķiploki
čili pipars
 
Gatavošana:
Sarkano kāpostu galviņai izgriez kacenu, bet pašu galviņu sagriez četrās daļās. Liec dziļā bļodā, pārlej ar verdošu sālsūdeni un atstāj uz pusotru stundu. Trīslitru burkā ieber 3 ēdk. sāls, ielej 1/2 glāzi 9% etiķa, ieliec zaļumus pēc garšas (pētersīļus, selerijas, arī koriandru), 3-4 lielas ķiploka daiviņas un 1 lielos gabaliņos sagrieztu sarkano čili piparu bez sēklām, arī kāpostus un pārlej ar aukstu ūdeni. Atstāj, lai 2 dienas marinējas.
 
Avots: žurnāls Labu Apetīti



0 Pievienot komentāru

Kategorijas