Plūmju un ābolu džems

Labs uz brokastu tostermaizes, pie siera un gaļas (medījuma, liellopa, bet īpaši – pie cūkas cepeša). No receptē dotajiem apjomiem sanāks aptuveni 5 l džema, taču labāk, ja to pildīsi nelielās burciņās.

Foto: žurnāls 100 labi padomi

FOTO: Mammamuntetiem.lv

Foto: žurnāls 100 labi padomi

Sastāvdaļas:

5 kg skābu ābolu, ieteicama antonovka

3 kg plūmju

2 kg brūnā cukura

½ l sarkanvīna etiķa

1 ēdk. balto piparu graudu

1 tējk. koriandru sēklu

1 tējk. kumina sēklu

2 krustnagliņas

Reklāma
Reklāma

1 čilī, bez sēklām, sakapāts

 

Gatavošana:

Āboliem izņem serdi, sagriez gabalos, plūmēm izņem kauliņus. Liec visu katlā un uz nelielas uguns, reizumis apmaisot, vāri aptuveni 3 stundas (līdz džema konsistencei). Ja masa veidojas pārlieku blīva, pievieno ½ l ūdens. Liec sterilās burkās, sterilizē, tad aizvāko un glabā vēsumā (var pat vairākus gadus). 

 

Avots: Žurnāls 100 labi padomi

 

Sastāvdaļas