Rikotas siera kūka ar mellenēm

Siera kūka, kas gatavota no rikotas, sniedz īstu garšas piedzīvojumu. Šī kūka ir izrotāta ar mellenēm, bet var izmantot jebkurus citus svaigos augļus.

Pirms pasniegšanas rotā ar mellenēm

FOTO: Mammamuntetiem.lv

Pirms pasniegšanas rotā ar mellenēm

Lai pagatavotu rikotu, skatiet recepti Mājās gatavota rikota. Ja nav daudz laika, sieru var iegādāties arī veikalā. Ja vēlas lielāku kūku, doto sastāvdaļu daudzumu dubulto.

Sastāvdaļas:

Pamatnei

125 ml kviešu miltu svaigas ogas

1 ēdamk. pūdercukura

2 ēdamk. sviesta

Virsai

250 g rikotas

100 g krējuma siera (piem., Philadelphia, Mascarpone) 

100 ml pūdercukura

1 ēdamk. kukurūzas cietes

1 ēdamk. vaniļas cukura

2 olas

Reklāma
Reklāma

1 olas dzeltenums

100 ml trekna skābā krējuma

Rotājumam

svaigas ogas

 

Gatavošana: 

Karstumizturīgā veidnē ielej 2 cm ūdens un liek cepeškrāsns apakšējā nodalījumā. Cepeškrāsni sakarsē līdz 175 °C temperatūrai. Bļodā samaisa miltus un cukuru, ar pirkstiem ieplucina gabaliņos sagrieztu sviestu un samīca mīklu kūkas pamatnei. Mīklu izveltnē vai izlīdzina ar pirkstiem un ieklāj veidnē ar noņemamu malu (aptuveni 14 cm diametrā). 1/2 cm mīklas uzloka uz augšu gar veidnes malu, jo cepot mīkla nedaudz saraujas. Cep 10 minūtes, tad atdzesē.

Rikotu kopā ar krējuma sieru saputo gaisīgu ar elektrisko putotāju. Pievieno cukuru, kukurūzas cieti, vaniļas cukuru un vēl nedaudz paputo. Iemaisa skābo krējumu un masu ielej veidnē. Cep 50 minūtes vai tik ilgi, līdz kūkas vidus kļūst stingrs. Izņem no cepeškrāsns un atdzesē. Uz dažām stundām vai uz nakti kūku ieliek ledusskapī. Pirms pasniegšanas rotā ar mellenēm.

 

  Avots: Apgāda Zvaigzne ABC izdotā Šerilas Lindbādas grāmata Siera kūkas

 

Sastāvdaļas