Sastāvdaļas:
600 g maltās gaļas
1 neliels baklažāns
200 g fetas siera
1 liels sīpols
3 lielas ķiploka daiviņas
2 ēdamkarotes olīveļļas
2 ēdamkarotes tomātu pastas
1 bundžiņa savā sulā konservētu tomātu gabaliņu 400 g)
3 ēdamkarotes sakapātu svaigu piparmētru lapiņu
svaigi malti melnie pipari sāls
Svaigu baklažānu vietā var izmantot grilētus un eļļā konservētus baklažānus, tad ēdiens gan būs mazliet treknāks. Fetas siera vietā var izmantot "Fetaki", bet tas ir sāļāks - jāraugās, lai ēdienu nepārsālītu.
Baklažānu sagriež mazos gabaliņos, ieber caurdurī, pārkaisa ar sāli, samaisa un atstāj, lai sulojas.
Sīpolu un ķiplokus nomizo un smalki sakapā. Lielā pannā sakarsē eļļu, ieber sīpolus un ķiplokus un pāris minūšu apcep. Pievieno malto gaļu un uz straujas uguns apcep brūnganu. Iemaisa tomātu pastu un konservētos tomātus. Pieber sāli un piparus un, ik pa brīdim apmaisot, sautē 10 minūtes.
Baklažāna gabaliņiem nospiež šķidrumu, tad pievieno tos gaļai un sautē vēl 10 minūtes.
Fetas sieru sadrupina un pārber gaļai. Virsū uzkaisa piparmētru.
Avots: Ivetas Galējas grāmata „Garšaugi”, Zvaigzne ABC