Klasiskā siera kūka ar vasaras ogām

Nebūšu melojusi, ja teikšu, ka siera kūka ir viens no maniem mīļākajiem saldajiem. Pagājušajā vasarā gatavoju baltās šokolādes siera kūku ar ogām, kura nebija jācep, bet šoreiz – klasiskā siera kūka, kurai jāpavada cepeškrāsnī 40 minūtes. Šī recepte noteikti būs viena no tām, ko nodošu nākamajām paaudzēm ar piezīmi „OBLIGĀTI IZMĒĢINĀT”! Recepte no bloga www.lindasvirtuve.wordpress.com.

Kūka, kuras recepte nododama nākamajām paaudzēm! Foto no www.lindasvirtuve.wordpress.com

FOTO: Mammamuntetiem.lv

Kūka, kuras recepte nododama nākamajām paaudzēm! Foto no www.lindasvirtuve.wordpress.com

 

Sastāvdaļas:

- 12 Digestive vai Selgas cepumu

- 75 g sviesta, kausēta

- 600g krēmsiera, piemēram, Philadelphia

- 2 tējk.miltu

- 175 g smalkā baltā cukura + pāris tējkarotes ogu mērcei

- vaniļas ekstrakts vai vaniļas cukurs

- 2 olas plus dzeltenums no vienas olas

- 140 ml skābā krējuma

- 300 g ogu (avenes un/vai zemenes)

- Pūdercukurs

 

Reklāma
Reklāma

Gatavošana:

1. Uzkarsē cepeškrāsni līdz 170 C. Izkausēto sviestu sablendē kopā ar cepumiem (ja nav blendera, tad var sadrupināt ar pirktiem un saspaidīt ar dakšiņu). Masu liek apaļajā kūkas formā ar noņemamām malām un cep krāsnī 5-7 minūtes. Atdzesē.

 

2. Saputo kopā krēmsieru, miltus, cukuru, olas, vaniļas esenci (vai vaniļas cukuru), skābo krējumu. Puto, kamēr masa kļūst viendabīga. Tajā iemaisa avenes vai/un mazos gabaliņos sagrieztas zemenes. Masu lej kūkas formā pa virsu cepumu pamatnei un cep krāsnī 40 minūtes. Pēc šīm 40 minūtēm jāpārbauda, kā kūka izskatās – tai jābūt stingrākai ap malām, bet vidum jābūt tādam ‘triceklīgam’, ja kūkas formu nedaudz pakustina. Ja kūka atbilst šādam aprakstam, to ņem ārā no krāsns un liek vēsumā dzesēties.

 

3. Atliek dažas odziņas malā dekorēšanai un no pārējām gatavo mērci – tās mazā katliņā uzvāra ar pāris tējkarotēm smalkā cukura. Kad ogas sāk vārīties, tās paspaida ar dakšu, lai izdalītos suliņa un veidotos burvīga mērce. Ja vēlas, beigās var izberzt caur sietu. Pārlej atdzesētai siera kūkai, kura izdekorēta ar skaistām, gatavām un smaržīgām ogām.

 

IZLASI ARĪ: Kā izcept perfektu siera kūku

 

Avots: www.lindasvirtuve.wordpress.com

 

Sastāvdaļas