2.jūlijā Jelgavas novada svētki

Teju vai divu gadu garumā domās izloloti un idejās iznēsāti 2.jūlijā gaidāmi pirmie Jelgavas novada svētki, kas, aizsākot jaunu tradīciju, šogad ikvienu viesi, interesentu, novada iedzīvotāju vai tūristu gaidīs Elejas muižas parkā līksmot, atpūsties un uzzināt daudz jauna par novada bagātībām.
Publicitātes foto

FOTO: Mammamuntetiem.lv

Publicitātes foto

 

Svētku programma veidota ar pasākumiem visas dienas garumā, ar vakara koncertiem un zaļumballi līdz pat saules lēktam. 

Svētku atklāšana plānota pulksten 11:00, kad pagastu pārstāvji veidos simbolisku novada karti, ar krāsainiem ziediem aizpildot novada kontūru un pagastu teritorijas. 

Sākot no atklāšanas brīža, novada svētku dienas pirmajā daļā līdz pat pulksten 18:00 rosīsies Jelgavas novada amatnieku tirdziņš, bērnu radošās darbnīcas, cirks un aktīvi priekšnesumi uz skatuves. 

 

Sporta un izklaides pasākumu biedrība „Par stipru Latviju” ar atrakciju un radošo darbnīcu programmu „Mazais stiprinieks” visas dienas garumā iesaistīs dažāda vecuma bērnus. Gan mazie, gan lielie, piedaloties atrakcijās, varēs saņemt piemiņas balvas. Savukārt nebijis pasākums būs Liepājas cirka studijas „Bez temata” programma, kurās klātesošie varēs iejusties dažādās lomās un izmēģināt cirka trikus. Pieejamas būs arī tradicionālākas un bērnu jau iecienītas atrakcijas – vizināšanās ar zirgiem un kāpšana klinšu sienā. Visas nodarbes un koncerti apmeklētājiem būs pieejami bez maksas, izņemot svētku piemiņas monētu kalšanu, kuru tikai pirmajiem 100 būs lemts saņemt par velti.

 

Reklāma
Reklāma

Vakara daļā no pulksten 19:00 sāksies koncertprogramma, kā pirmajiem vārdu dodot novada pūtēju orķestrim „Zelmeri” ar popūriju un mīļām līdzdejojamām melodijām visām paaudzēm. Pulksten 20:00 „Zelmerus” nomainīs Viktors Zemgals un viņa pavadošā grupa, bet no pulksten 22:00 līdz 2:00 naktī zaļumballi spēlēs grupa „Dzelzs vilks”, kas daļai gan asociējas ar rokmūziku, bet ballē spēlēs dančus visām gaumēm. Vakara cēlienā par pārsteigumu parūpējusies arī 2010. gada labākā Latvijas deju šovu grupa „Benefice”.

 

Ģimenes, kas brauks no tālākiem pagastiem, aicinātas ņemt līdzi teltis - parkā tām paredzēta vieta, lai vecāki varētu nolikt mazuļus diendusai, pārlaist karstumu vai, ja būs tāda nepieciešamība, - paslēpties no lietus. 

 

Papildus informācija: dace.kanepone@jelgavasnovads.lv

Tālr. 63024934; 29431251