Kuskusa salāti ar mango

 02. septembris 2019 21:00 Recepte



Lielā bļodā ieber kuskusu un pārlej ar 250 ml verdoša buljona. Bļodai uzliec vāku vai šķīvi un ļauj, lai kuskuss 5 minūtes briest, līdz šķidrums ir pilnībā iesūcies. Ar dakšiņu samaisi vai izcilā, lai nepaliktu kunkuļi.

Nomizo mango, sagriez mazos gabaliņos un samaisi ar kuskusu.

Pannā maisot izkausē cukuru, pielej etiķi, turpini maisīt un pievieno atlikušo buljonu. Maisot karsē, līdz karamelizētais cukurs izkusis.

Vīna un buljona maisījumā ieber sīki sakapātus sīpolus un ķiplokus, smalki sakapātu ingvera sakni un gabaliņos sagrieztu papriku, pielej sezama eļļu un sautē 10 - 15 minūtes. Kuskusu pārlej vai samaisi ar dārzeņu mērci un pārkaisi ar viegli apgrauzdētiem pīniju kodoliem un čili piparu pulveri.

 

Recepte no žurnāla Labu Apetīti arhīva

Sastāvdaļas

1. Kuskuss
200 g
2. Dārzeņu buljons
400 ml
3. Mango
1 gab
4. Brūnais cukurs
40 g
5. Baltvīna etiķis
3 ēd.k.
6. Sīpoli
3 gab
7. Ķiploka daiviņa
1 gab
8. Sezama eļļa
3 ēd.k.
9. Ingvera sakne
10 g
10. dzeltena paprikas pāksts
1 gab
11. sarkana paprikas pāksts
1 gab
12. zaļa paprikas pāksts
1 gab
13. ciedru rieksti vai pīniju kodoli
30 g
14. čili piparu pulveris



0 Pievienot komentāru

Saistītie raksti

Kategorijas