Uzmanies no krāpšanas internetā!

Krīzei uzņemot apgriezienus, krietni sasparojušies arī krāpnieki. Tāpēc — uzmanies! Dažādi mēģinājumi izspiest naudu ik pa laikam pavīd arī portālos, arī mammam.lv/tetiem.lv.

FOTO: Mammamuntetiem.lv

Nepatīkami, bet fakts — arī mūsu portālā kāds krāpnieks jau bija paguvis ierakstīt aicinājumu pārskaitīt naudu it kā vientuļajai māmiņai. Proti, kāds bija izveidojis mammas profilu un forumā aizsācis diskusiju ar lūgumu palīdzēt. Tika rakstīts, ka sieviete viena audzina sešgadnieku un viņu ģimenes vienīgie ienākumi ir ikmēneša ģimenes pabalsts astoņu latu apmērā. Darbu sieviete esot zaudējusi pirms gada, un esot kauns, ka jāprasa citiem palīdzība. Šim tekstam sekoja bankas konta numurs...
Iespējams, tā tomēr bija īsta, nevis izdomāta māmiņa ar īstām bēdām. Taču vecākiem, kas forumā jau bija uzdevuši precizējošus jautājumus par ģimenes situāciju, māmiņa nebija atbildējusi, viešot aizdomas par sludinājuma patiesumu. Lai vai kā, bet mammam.lv/tetiem.lv neatbalsta šāda veida ar mūsu administrāciju nesaskaņotu un apšaubāmu palīdzības lūgumu izvietošanu portālā. Bez iepriekšējas vienošanās mēs atļaujam lūgt atdot drēbītes, kas pašu bērniem vairs neder, vai ratus un citas noderīgas lietas, taču ne naudu.
Esiet modri un uzmanīgi! Pirms kādam it kā grūtībās nonākušam svešiniekam dodat naudu, noskaidrojiet situācijas patiesumu. Tāpat piesargieties, ja portālos jums cēliem mērķiem lūdz naudu it kā sabiedrībā zināmas personas — viltus profilus var izveidot ļoti vienkārši, un, kamēr tos atklāj, kāds lētticīgs cilvēks diemžēl šajās lamatās var iekrist...
Tāpēc, ja manāt kādu aizdomīgu darbību portālā mammam.lv/tetiem.lv, lūdzu, ziņojiet par konkrētajiem lietotājiem! Atgādinām, ka pie katra profila ir links Ziņot par lietotāju.
 

Reklāma
Reklāma