Gardais biezpiena sacepums

 15. decembris 2010 8:00 Recepte


Foto: Serjoga, Maikliņš un Natalija


Precizējums par sastāvdaļām: 1 glāze cukurs (bet labāk lēnām pievienot biezpienam un tad pagaršot, cik saldu vēlas)
 

Pagatavošana: Biezpienam pievienojam 1 olas dzeltenumu un 1 veselu olu, saputojam, pievienojam cukuru, vaniļu, krējumu, mannā.

Saputojam un atstājam uz 1 stundu. Saputojam olas baltumu ar kādām 2 ēd.k cukura, līdz veidojas stingras putas. Kad stunda pagājusi, masai pievienojam cepamo pulveri, kas sajaukts ar kartupeļu cieti. Tad iemaisām olas baltumu.

Lejam cepampannā, kur ieklāts cepampapīrs. Cepam ap 180 grādiem 1 stundu. Man bija 24cm diametra apaļa forma, mazāka diametra nav ieteicama, jo būs biezāka un cepsies ilgāk. Tikko izcepts sacepums ir vēl mīksts, bet kad sāk dzist, tad labi turas kopā. Bet pēc konsistences ir tāds viegls, mīksts, pufīgs.

Kas ir ēdis biezpiena plācenīšus, tad šī garša līdzīga, bet vēl garšīgāk. Jo ilgāk ļausim atdzist un pastāvēt, tad būs garšīgāk. Man nebija pārāk salds, bet tas varbūt arī labi, jo var apliet ar ievārījumu, iebiezināto pienu, saputotu krējumu ar cukuru vai izkausētu šokolādi.



Sastāvdaļas

1. Biezpiens
600 g
2. Olas
2 gab
3. Cukurs
1 glāze
4. Manna
1/2 glaže
5. Cepamais pulveris
1 tējk
6. Skābs krējums
1/2 glāze
7. Kartupeļu ciete
2 tējk.
8. Vaniļas cukurs
pēc garšas



0 Pievienot komentāru

Saistītie raksti

Kategorijas