Adventes dāvanu darbnīcas Aleksandra Čaka un Porcelāna muzejos

Mēnesi pirms Ziemassvētkiem ik gadu nāk Advente — gaidīšanas laiks un dāvanu gatavošanas laiks Ziemas saulgriežu svētkiem, kurus mēdz uzskatīt arī par gada baltākajiem, gaišākajiem un cerīgākajiem gadskārtu svētkiem.

Publicitātes foto.

FOTO: Mammamuntetiem.lv

Publicitātes foto.

Tie cerību pilni, tāpat kā Advente, kad Ziemassvētki vēl tikai tuvojas, bet gaisā jau virmo satraukuma pilnais dāvināšanas drudzis. Čaka un porcelāna muzejs aicina rīdziniekus pasniegt sev un sev tuvajiem personiskas un mīļas dāvanas, kuras ikviens var pagatavot pats savām rokām, tādas, kas paliek atmiņā ar dāvinātāja sirds siltumu sildot prātu un sirdi vēl ilgi.


Čaka muzejā varēsit izzināt dzejnieka Aleksandra Čaka ģimenes Ziemassvētku tradīcijas. Kādas pastkartes un kādas dāvanas dzejnieks saņem šais svētkos, cik bieži un kā Čaks svin Ziemas saulgriežus. Dzirdēsit dziesmas ar Čaka vārdiem, varēsit rakstīt Ziemassvētku apsveikumus, spēlēt galda spēles, zīmēt un krāsot savus apsveikumus. Adventes programma Čaka muzejā aicina pieteikties skolēnus un klases interaktīvajai ekskursijai.
Čaka muzeja dāvanu darbnīca darbojas muzejā Lāčplēša 48/50-14.  Darba laiks — no otrdienas  līdz sestdienai 11.00-17.00. Ieejas maksa: skolēniem Ls 0,60, skolotājiem bez maksas. Ekskursiju pieteikumi pa tālruni 67285336.

Ziemassvētkus gaidot katrā Adventes svētdienā 28.11, 5.12., 12.12.,19.12. Porcelāna muzejā darbosies Porcelāna dāvanu darbnīca, kurā apmeklētāji paši varēs darināt Ziemassvētku dāvanas no porcelāna.
Porcelāna mākslinieku vadībā apmeklētājiem tiek sniegta iespēja veidot porcelāna figūriņas, rozītes un eglīšu rotājumus. Pēc nedēļas tos, jau apdedzinātus, varēsit apgleznot un pasniegt kā īpašu un ļoti personisku Ziemassvētku dāvanu.
Porcelāna muzeja Dāvanu darbnīcā apmeklētāji laipni gaidīti Kalēju ielā 9/11, Maksa par porcelāna figūriņas veidošanu – 1.50 Ls. Maksa par porcelāna figūriņas apgleznošanu1.50 Ls. Tālrunis 67012944. Muzeja darba laiks: no 11.00 līdz 18.00

Reklāma
Reklāma


Ziemassvētki ir ceturtie un pēdējie saulgriežu svētki — laiks, kad diena ir visīsākā un nakts visgarākā. Pēc Ziemassvētkiem saulīte sāk atgriezties un dienas stiepjas garākas, tādēļ šos svētkus tik ļoti gaidām, rakstīts lielajā Latvju ticējumu grāmatā.

Materiālu sagatavoja: Ilona Brūvere