Biskvīta kūka ar vārīto krēmu

Foto: Serjoga, Maikliņš un Natalija

FOTO: Mammamuntetiem.lv

Foto: Serjoga, Maikliņš un Natalija

Sastāvdaļas biskvītam:

8 olas
8 ēd.k cukura
8 ēd.k milti vai (6 ēd.k milti + 2 ēd.k kartupeļu ciete)
vaniļas cukurs, 1 paciņa

Sastāvdaļas vārītam krēmam:

Cukuru var likt vairāk vai mazāk, skatoties, kā garšo.

  • 3 olas
  • 480 ml piens
  • 6 ēd.k milti
  • 6 ēd.k cukura (es lieku 4 cukuru un 2 vaniļas cukuru)
  • 6 ēd.k pūdercukura( var ari parasto cukuru, ja nav pūdercukura)
  • 200 g sviests(tikai ne augu tauku maisījums)(istabas temperatūra)

 

Gatavojam biskvītu:

Reklāma
Reklāma


Atdalām 4 olu dzeltenumus no baltumiem, baltumus ieliekam ledusskapī. Putojam dzeltenumus ar 3 ēd.k cukura līdz tie paliek gaiši un cukurs ir izkusis. Dzeltenumus liekam ledusskapī un sākam putot baltumus ar 1 ēd.k cukura un paciņu vaniļas cukura,  līdz baltumi paliek stingri un nekrīt nost no karotes. Ņemam dzeltenumus, liekam 1 ēd.k miltus un samaisām, liekam otro, trešo karoti miltus, atkal samaisām un tad 1 ēd. kartupeļu cietes. Pa vienai karotei iecilājam olu baltumus, uzmanīgi, vienmērīgi samaisām. Formā, kurā ieklāts cepampapīrs, lejam iekšā to masu. Liekam iekšā iepriekš uzsildītā cepeškrāsnī aptuveni 200 grādos ( precīzi nezinu, jo man nerāda grādus). Cept 20-30 minūtes. Pārbaudīt ar tievu kociņu, ja kociņš iedurot biskvītā sauss, tad gatavs. Tieši tāpat cep otru biskvītu. Biskvīta ripas, katru sadala 2 plānākās kārtās. Sanāk 4 biskvīta ripas.

Gatavojam vārīto krēmu:


Liela katlā (man 3 l) ielejam ūdeni kaut kur 5cm augstumā, sildām. 3 olas samaisām (neputot) ar 6 ēd.k  cukura un 6 ēd.k miltiem, tā lai nav kunkuli. Pienu uzsildām ļoti siltu un lejam klāt olu masai, intensīvi maisot. Šai masai jāatrodas tādā traukā ko var likt ūdens peldē ( man 1,5 l katliņš). Liekam mazo katliņu lielajā, kura silst ūdens. Uz lēnas uguns, visu laiku maisot olu masu kamēr sabiezē. Tas ilgst kādas 10-15 minūtes. Kad krēms gatavs, liekam vēsākā vietā, lai ātrāk atdziest.
Sviestu putojam ar pūdercukuru, līdz masa paliek gaiša, maiga. Atdzisušo krēmu pa karotei liekam klāt sviesta masai un nepārtraukti putojam. Gatavo krēmu smērējam uz biskvīta ripām, kuras ir 4.Liekam vienu otrai virsū, apsmērējam malas. Augšu var dekorēt ar konditorijas maisiņu, apbērt ar riekstiem, šokolādes skaidiņām utt.

 

Sastāvdaļas

  • Olas - 8.gab
  • Cukurs - 8.ēd.k.
  • Milti - 8.ēd.k.
  • Vaniļas cukurs
  • Krēmam:
  • Olas - 3.gab
  • Piens - 480.ml
  • Milti - 6.ēd.k.
  • Cukurs - 6.ēd.k.
  • Pūdercukurs - 6.ēd.k.
  • Sviests - 200.g