Padari bērnistabu krāsaināku ar sienas gleznojumu!

Jaukas, dzīvespriecīgas, krāsainas un radošas vides radīšana bērnu istabā nemaz neprasa daudz pūles un līdzekļus. Istaba ar sienas gleznojumu ir piemērota  bērniņa attīstībai, priekam un rotaļām.

Foto no personīgā arhīva.

FOTO: Mammamuntetiem.lv

Foto no personīgā arhīva.

Domājot par to, kāda varētu izskatīties manis izlolotā rotaļu istabiņa bērniem, izvēlējos krāsot sienas katru savā košā krāsā ar akrila krāsu, ko vajadzības gadījumā var gan tīrīt, gan pielabot, ja nu kādam bērņukam sagribējies  kaut ko uz sienas uzķēpāt. Visjaukākā šķita doma par sienas gleznojumu ar kādu jauku, vasarīgu zīmējumu, kas tuvojoties drūmākiem un tumšākiem vakariem varētu radīt priecīgāku omu ne tikai bērniem, bet arī pieaugušajiem. Te nu man ļoti noderēja vecākās meitas gūtās iemaņas mākslas skolā. Sākumā uzzīmējām pāris skices uz papīra un beigās palikām pie viena zīmējuma, ko veiksmīgi īstenojām gleznojumā uz sienas. Tas sanāca  ļoti jauks un pamanāms un tajā pašā laikā necik daudz neizmaksāja:

  • akrila krāsu tūbiņas, kas nopērkamas mākslas piederumu un krāsu veikalos kopā par kādiem 15 latiem,
  • otas – nopērkamas kancelejas preču veikalos, grāmatnīcās,
  • šablons ežukiem no vecas kastes, ko izkrāso ar aerosola krāsu 3 latu vērtībā.

 

Nu, kad pašiem viss šķiet jauki izdevies, var aicināt bērniņus, kas gribētu pie mums nākt kā uz otrajām mājām.  Šajā mājas bērnudārziņa variantā nu esam gatavi piedāvāt ne tikai saulainas, košas telpas, bet arī radošas, muzikālas  nodarbes, trīsreizēju ēšanu, pastaigas, diendusiņu – visu, kas mazajam vajadzīgs!  Darboties sāksim no oktobra! Ar prieku atbildēšu uz jautājumiem, mīļie mammas un tēti, ja rakstīsiet uz info.ezuks@inbox.lv

Reklāma
Reklāma

 


Vēlu katram rast savu radošo risinājumu telpas iekārtošanā, kas ļauj radīt vidi krāsaināku un košāku!
 

Autore: Solvita Šnēvele