15 mīļas grāmatas bērniem par ziemu un Ziemassvētkiem

Grāmatas ir gan laba dāvana, gan jauks veids, kā pavadīt laiku kopā ar bērnu. Turklāt grāmata par ziemu lasāma tieši laikā, kad baudām sniegu un gaidām svētkus un brīnumus.
Lasiet bērniem priekšā un baudiet kopā būšanas prieku!

FOTO: Shutterstock.com

Lasiet bērniem priekšā un baudiet kopā būšanas prieku!

Mammamunteitem.lv apkopojis paaudzēs iemīļotas un pavisam jaunas grāmatas par ziemu, kuras gan lasīt bērniem priekšā, gan lielākiem bērniem piedāvāt lasīšanai pašiem.

 

“Rūķīši un mežavecis”, “Zvaigzne ABC”

Garais, sen zināmais dzejolis no bērnības zināms teju katram! Nu Viļa Plūdona baltais ziemas stāsts izdots no jauna ar mākslinieces Agijas Stakas brīnišķīgām ilustrācijām. Patiks mazajiem bērnudārzniekiem, kuriem vecāki vēl lasa priekšā.

 

“Mazais pūķis Kokosrieksts apciemo Ziemassvētku vecīti”, “Jāņa Rozes apgāds”

Grāmatu sēriju par mazo pūķi Kokosriekstu iemīļojuši nu jau daudzi bērni Latvijā. Grāmatā par Ziemassvētkiem mazais pūķis Kokosrieksts un viņa draudzene Matilde grib noskaidrot, kas ir Ziemassvētku vecītis – kāds pirāts vai burvis? Viņi par tādu nekad nav dzirdējuši, jo Pūķu salā vecītis vēl nav bijis. Bet pūķi arī grib svinēt Ziemassvētkus un saņemt dāvanas! Tāpēc draugi nolemj doties pie Ziemassvētku vecīša un uzaicināt viņu ciemos uz Pūķu salu.

 

“Ziemassvētku vecīša ziemas brīvdienas”, “Zvaigzne ABC”

Grāmatas “Ziemassvētku vecītis” autora radīta vēl viena grāmata, kas būs īsta ziemas pasaka, ko lasīt kopā ar bērniem. Vai zināt, ko Ziemassvētku vecītis un rūķi dara tad, kad dāvanas ir izdalītas? Kad aizvadīts Ziemassvētku vakars, Korvatunturos, Ziemassvētku galvenajā mītnē, sākas pelnītas brīvdienas. Tās ilgst trīspadsmit līksmas dienas – no Pirmajiem Ziemassvētkiem līdz Zvaigznes dienai. Tad darbs tiek aizmirsts un valda tikai jautrība. Nopērkama arī iepriekš izdotā šīs sērijas grāmata “Ziemassvētku vecītis”.

 

 

“Ziemas brīnumzeme”, Egmont Latvija

Uzlīmju grāmata, kas patiks mazākajiem. Šajā aizraujošajā uzlīmju grāmatā priecājies par ziemu un gatavojies gada skaistākajiem svētkiem – Ziemassvētkiem! Paredzēts bērniem no 3 gadu vecuma.

 

“Ziemas pasaka”, “Zvaigzne ABC”

Mīļais stāsts par piparkūku vīriņu Kraukšķīti, kas tik ļoti grib satikt bērnus un gaida Ziemassvētkus! Margaritas Stārastes skaistie zīmējumi uzbur īstu pasaku valstību, aizraus bērnus un vecākiem liks atgriezties bērnības sajūtās.

 

 

“Glimmerdāles Tonje”, “Liels un mazs”

Grāmata būs piemērota bērniem, kas jau lasa, taču to taču var lasīt arī kopā ar vecākiem! Marijas Parras stāstiem piemīt īsts skandināvu literatūras gars – drosme, draudzība, fantāzija. Grāmatas galvenā varone ir Tonje, zemnieku saimniecības iemītniece, kas draugos ar aitām, kazām un pieradinātu kaiju, vienīgais bērns nomaļajā, skaistajā Glimmerdāles ielejā. Viņai patīk traukties no pakalniem ar slēpēm vai ragavām, dziedot pilnā rīklē, jo tad ir mazāk bail.

 

“Ziemassvētku cūks”, “Zvaigzne ABC”

Viena no pasaules labākajām stāstniecēm – Dž. K. Roulinga, kas ir autore arī Harija Potera grāmatām – ir sacerējusi šo saviļņojošo dēku stāstu, kas vēsta par to, cik dārga bērnam ir iemīļotā rotaļlieta un uz kādiem varoņdarbiem viņš ir gatavs, lai atrastu šo pazaudēto draugu. Kopā ar slavenā mākslinieka Džima Fīlda ilustrācijām “Ziemassvētku Cūks” noteikti kļūs par iemīļotu lasāmvielu visai ģimenei.

 

Reklāma
Reklāma

“Ziemassvētku laikā”, “Zvaigzne ABC”
Brīnišķīgi dzejoļi par ziemu, sniegu, Ziemassvētkiem, kurus mācījušies gan mūsu vecvecāki, gan mācīsies mūsu bērni.
 

 

 

Lielā enciklopēdija "Rūķi", “Zvaigzne ABC”

Vai zinājāt, ka rūķi ir septiņreiz spēcīgāki nekā cilvēki? Un to, ka rūķi sasveicinās un atvadās, saberzējoties ar deguniem? Vai arī to, ka viņu dzīves ilgums ir apmēram 400 gadu? Enciklopēdija par rūķiem atklāj ne šos jautājumus vien! Grāmatā iekļauta informācija par rūķu tipiem, izplatību, ārējo izskatu, fizioloģiju, slimībām, ikdienas dzīves norisēm, ģimenes veidošanu, mājokļa būvēšanu, valodu, spēlēm un rotaļām, amatu prasmi, attiecībām ar dzīvniekiem un citām būtnēm.

 

"Surikati Ziemsvētkos", “Jāņa Rozes apgāds”

Saulis ir surikats, kurš kopā ar plašo radu saimi dzīvo Kalahari tuksnesī. Arī tur tiek svinēti Ziemsvētki, ir savas tradīcijas un kārumi, un notiek pamatīga gatavošanās svētkiem. Saulim radušās šaubas, vai karstajās tuksneša smiltīs vispār iespējami perfekti Ziemsvētki, viņš dodas pasaulē par to pārliecināties un par saviem iespaidiem raksta mājiniekiem sūtītajās pastkartēs. Ceļā iepazītie draugi – koala Kevins, tarsijs Trevors, sarkankrūtītis Robins, pingvīni un peles – visi gaida svētkus un gatavi dalīties priekā un dāvanās.

 

 

“Sudraba slidas”, “Zvaigzne ABC”

Stāsts par 19. gadsimtā Holandē dzīvojošiem bērniem – jauko meiteni Grēteli un viņas krietno brāli Hansu, par viņu draugiem un nelabvēļiem, par to, kā tika rīkotas ātrslidošanas sacensības, kuru galvenā balva bija – sudraba slidas. Grāmata ar interesantiem notikumiem un brīnumainiem likteņa pavērsieniem.

 

"Putniņa Toma ziemas stāsti", “Zvaigzne ABC”

“Putniņa Toma ziemas stāsti” ir jau otrā grāmata par labestīgā, drosmīgā Putniņa Toma piedzīvojumiem. Šajos stāstos Toms kopā ar labāko draugu Deniju, māmiņu, vectēvu un citiem grāmatas varoņiem izbauda ziemas priekus – ragaviņas, pikošanos (kas gan teju vai beidzas nelāgi!), Ziemassvētku eglītes meklēšanu un, protams, pašus svētkus! Īsie, koši ilustrētie stāstiņi māca mazo lasītāju pieņemt pareizos lēmumus, neatstāt draugus nelaimē, vienmēr būt izpalīdzīgam, laipnam un godīgam.

 

Juta Stīla - Putniņa Toma ziemas stāsti

 

“Sniega karaliene", “Zvaigzne ABC”

Hansa Kristiana Andersena populārā pasaka, kuras galvenie varoņi ir rotaļu biedri un draugi Gerda un Kajs. Kādā ziemas vakarā Sniega karaliene nolaupa Kaju un aizved uz savu pili, kurā viss ir no ledus. Arī zēna sirds pārvēršas ledū. Gerda dodas draugu meklēt; viņas labā griba un mīlestība ir stiprāka par grūtajiem pārbaudījumiem, tā spēj atkausēt Kaja sirdi.

 

“Riekstkodis"

Brīnumainais Ziemassvētku piedzīvojums sākas brīdī, kad mazās meitenītes Marijas mīļākā rotaļlieta Riekstkodis pārvēršas par skaistu princi. Jau ar pirmajām vizuļojošajām sniegpārslām aiz Marijas loga mēs nokļūstam pasakas valdzinājuma varā. Priecājieties par neaizmirstamajām pasakas ainām un brīnumjaukajiem tēliem, kas atdzīvojas kā mazas, rūpīgi izgrieztas papīra lelles!

 

"Baltā ziema"

Mirdzas Kļavas grāmata “Baltā ziema” ir pasaka par tik sniegotu, aukstu un garu ziemu, kādas sastopamas gandrīz vairs tikai nostāstos. Arī Vecozolu ciemata un Lielā meža vecākie iedzīvotāji neatceras piedzīvojuši tādu ziemu. Daudz spriedelēt nav laika, visiem ir daudz darāmā, lai īsto ziemu varētu pa īstam izbaudīt.

Saistītie raksti