Melleņu zupa ar klimpām - īstākais laiks šim saldēdienam!
Mellenes ir ienākušās, laiks klimpām!
                                                    FOTO: Mammamuntetiem.lv
Verdošam ūdenim pievieno mellenes, cukuru un vāra, līdz mellenes pa daļai izšķīdušas, tad pievieno aukstā ūdenī atšķaidītu kartupeļu cieti, uzvāra atdzesē. Pirms pasniegšanas zupai pievieno atsevišķi izvārītas klimpas.
Klimpām 1 olu sakuļ ar sāli un cukuru, pievieno 1 glāzi pienu, 260 g miltus un samaisa. Ar karoti atdala no mīklas, liek verdošā sālsūdenī un vāra, līdz tās uzpeld. Pēc tam vārīšanu turpina vēl 2 minūtes.
Sastāvdaļas
- Mellenes - 400.g
 - Kviešu milti - 250.g
 - Sāls, cukurs
 - Ola - 1.gab
 - Piens - 1.glāze
 - Ūdens - 6.glāzes
 - Kartupeļu ciete - 2.ēd.k.
 - Cukurs - 100.g