Kā mēs izklaidējāmies “Adventica” atrakcijās

“Mammīte, mēs akal blauksim vēl?” jautāja mana gandrīz trīsgadniece Viktorija, dodoties mājās no izklaides un atpūtas parka “Adventica”. Lai gan visi bijām uz spēku izsīkuma robežas pēc vairāk nekā trīs stundu aktīvas rosības izklaides parkā, solījumu tur atgriezties no manis gribēja izspiest arī piecgadīgais krustdēls Pēteris un pat mans 12 gadu vecais dēls Kārlis. Kā nu ne, ja ir iespēja pieveikt mammu gan galda hokejā, gan basketbolā un vēl izlēkāties pa tik iecienītajiem batutiem.
Gandrīz trīsgadniece Viktorija izdabūja no manis solījumu atgriezties izklaides un atpūtas parkā Adventica, kas izvietots t/c “Olimpija” plašumos.

FOTO: Sigita Āboltiņa

Gandrīz trīsgadniece Viktorija izdabūja no manis solījumu atgriezties izklaides un atpūtas parkā "Adventica", kas izvietots t/c “Olimpija” plašumos.

Kurš šoreiz bērs bumbas pūšamajā aparātā? 

 

Uzreiz gan jāteic, ka izklaides un atpūtas parks “Adventica” t/c “Olimpija” ir, manuprāt, ideāli piemērots bērniem līdz apmēram 8–9 gadu vecumam. 

Lielākiem varētu būt interesantas vien dažas atrakcijas – pieminētais galda hokejs, basketbola bumbu mešana grozā uz ātrumu, batuti un varbūt kādam kartingi, taču braucamais aplis nav tik liels, lai piesaistītu vecāku bērnu uzmanību. 

Mazie gan ar aizrautību sekoja līdzi luksofora signālam, ceļa zīmēm utt. 

Īpaši nasks uz kartinga stūrēšanu bija

piecgadīgais Pēteris, un pēc pāris apļiem arī mazā Viktorija jau itin labi zināja, kad jāapstājas pie luksofora (nedzīvojam Rīgā, tāpēc šī reizē bija arī laba iespēja pastāstīt bērnam pamata ceļu satiksmes noteikumus), ko nozīmē gājēju pāreja utt. 

Kā nākamo aizraujošāko izklaidi piecgadnieks atzina kāpelēšanu pa piepūšamajiem labirintiem ar dažādu grūtības pakāpju šķēršļiem, 

bet gandrīz trīsgadniece priekšroku deva mazākajiem apmeklētājiem paredzētajam rotaļu placim, kur no mīkstajiem piepūšamajiem klučiem viņa ar aizrautību būvēja torņus. 

Kamēr mazie izklaidējās katrs savā nodabā, mēs ar divpadsmitgadīgo dēlu turpat blakus izspēlējām vairākus galda hokeja mačus. 

Šī manam dēlam bija iecienītākā nodarbe tovakar, jo visus mačus, protams, vinnēja viņš. Un par sakāvi biju spiesta atcerēties vēl vairākas dienas smeldzošo rokas muskuļu dēļ. Taču bija patiešām jautri. 

Aktivizē krāsainos apļus un veido savu mūziku. Abiem kopā sanāca patiešām skaista melodija.


Viktorijas uzmanību izpelnījās arī speciālais lego galds ar bagātīgu klucīšu klāstu, turpat

līdzās esošie magnētiskie burti, no kuriem veidojām mūsu vārdus, gaismiņu ķeršanas spēle un bumbu telpa, kur Viktorija ar Pēteri čakli vāca bumbas grozā, lai sabērtu tās speciālā ierīcē, kas šīs bumbas atkal izpūš ārā pa visu plašo telpu. Liels bija abu prieks, kad kāda bumba trāpīja viņiem pa pieri, pa plecu vai kur citur. 
Nu un mums, abām draudzenēm, kuras pēc garās ziemas vēl nav atguvušas vasarīgi slaidās aprises, ļoti patika greizie spoguļi. Īpaši tas, kurā mūsu atspulgs atgādināja top modeles.

 

Bonusi

  • Par tādiem mēs ar draudzeni uzskatām mīkstos pufus, kur vecāki var laiski pazvilnēt, kamēr bērns turpat līdzās darbojas. Lai gan arī pašas aktīvi iesaistījāmies savu atvašu aktivitātēs, tomēr izbaudījām arī šo privilēģiju un pēc ilgākas pauzes, ko diktēja pandēmija, varējām kaut mazliet pārrunāt to, kas sakrājies uz sirds.
  • Turpat uz vietas nopērkama kafija, tēja un citi siltie dzērieni automātā, kā arī ūdens ar bērniem ērto snīpi pudelei, suliņas un gardi našķi. Kārlis zināja, ka tie esot no Amerikas kaut kādi īpašie un bija sajūsmā, kad piekritu nopirkt divus no plašā klāsta. Bija tiešām gardi, turklāt par ļoti draudzīgām cenām.

Neliela atelpa disko telpā, kur iespēja izvēlēties dziesmu no populārās mūzikas listes.

 

Žetoni

Lai spēlētu galda hokeju, basketbolu un vizinātos ar kartingiem, vajadzīgi žetoni, kurus

iespējams nopirkt turpat uz vietas. Jo vairāk pērc, jo lētāk viens sanāk. Mēs par 15 eiro iegādājāmies 25 žetonus. Pietika.

 

Vieta svinībām

Blakus aktivitāšu zonai ir tematiskās svinību telpas – zemūdens pasaule, vienradžu istaba, pirātu istaba, safari, skeitparks, meža zvēri, poniji. Tur tiek klāts galds, svinēts kopā ar viesiem, un tad ballētāji dodas izklaidēties. Viņiem pieejamas visas tās pašas atrakcijas, kas pārējiem apmeklētājiem. Jāteic, dienā, kad tur bijām mēs, ballētāju tiešām netrūka un no kalniņiem laidās pat meitenes balles kleitās. 

 

Saistītie raksti