Mandeļu un konjaka saldējums

 01. jūlijs 2009 21:00 Recepte  skatījumi: 2597



Lai saldējums izskatītos dekoratīvs, to ieteicams sasaldēt dziļā traukā ar apaļu dibenu. Mandeles un konjaks piešķir saldējumam izsmalcinātu aromātu.

Gatavošanas laiks: apmēram 1 st + sasaldēšanai 4 - 6 st

8 personām

1. Pienu un krējumu ielej katliņā. Vaniļas standziņu iešķeļ, liek pienā un uzvāra.

2. Katlu noņem no plīts, šķidrumam ļauj 30 minūtes ievilkties. Vaniļas standziņu izņem ārā, iedrupina pienā. Mandeles apgrauzdē un sasmalcina.

3. Olas dzeltenumus un cukuru saputo baltās un gaisīgās putās. Visu laiku kuļot, pievieno piena maisījumu.

4. Maisījumu lej atpakaļ katlā. Visu laiku maisot, uz lēnas uguns karsē, līdz tas sabiezē.

5. Katliņu noņem no plīts, auksta ūdens peldē atdzesē.

6. Divas trešdaļas maisījuma samaisa ar mandelēm.

7. Atlikušajai masai pievieno konjaku un sukādes. Maisījumu iekrāso ar zaļo pārtikas krāsu.

8. Mandeļu maisījumu liek 1,5 l traukā ar apaļu dibenu.

9. Trauku liek saldētavā. Saldēšanas laikā masu bīda uz trauka malām, lai vidū izveidotos bedrīte.

10. Kad mandeļu masa sasalusi, bedrītē lej konjaka maisījumu. Turpina saldēt.

11. Saldējumu izgāž uz servējamā trauka, rotā ar putukrējumu, pēc patikas arī ar ogām.

Padoms: Trauku ieteicams izklāt ar pārtikas plēvi, kas sniedzas pāri malām, tā saldējumu būs vieglāk izgāzt no trauka.

Sastāvdaļas

1. Piens
500 g
2. Rotāšanai: saldais krējums
200 g
3. Zaļā pārtikas krāsa
4. Apelsīnu mizu sukādes
65 g
5. Konjaks
4 ēd.k.
6. Lobītas mandeles
45 g
7. Cukurs
80 g
8. Olu dzeltenumi
8 gab
9. Vaniļas standziņa
1/2 - 1 gab
10. Saldais krejums
500 g
11. Ogas


0 Pievienot komentāru

Saistītie raksti

Lasi vēl

Kategorijas

Aktuāli

Jaunākais portālāLasīt vairāk

Jaunākie rakstiLasīt vairāk