Melleņu sorbets

FOTO: Shutterstock.com

Aptuveni 0,5 l sorbeta

30 minūtes sagatavošanai plus aptuveni 3 stundas saldēšanai

Saldējuma garša, protams, atkarīga no ogu kvalitātes. Tā kā mellenēm ir samērā neitrāla garša, tiek pievienota citrona sula – tā nedominē pār melleņu maigo aromātu, bet to nedaudz «paceļ». Ja sorbets domāts pieaugušajiem, citrona vietā vari pievienot ap 150 ml sarkanvīna.

Pagatavošana:

 

 

Reklāma
Reklāma

 1. Liec mellenes katliņā, pievieno divas ēdamkarotes ūdens, citrona sulu un cukuru. Uzvāri un sablendē. Ļauj masai atdzist līdz istabas temperatūrai. Ja vēlies, vari izkāst caur smalku sietiņu, lai atdalītu melleņu sēkliņas. Liec vēl uz stundu ledusskapī, lai kārtīgi atdziest.

  2. Sorbeta masu lej mikserī vai tam paredzētajā traukā, ja sorbetu kulsi ar roku. Kad tas gatavs, atdzesē saldētavā vismaz divas stundas. 

 

žurnāls Garšīgs (www.garsigs.lv)

 

Sastāvdaļas

  • Cukurs - 130.g
  • Viena citrona sula
  • Mellenes - 500.g