Melleņu sorbets

 30. jūnijs 2009 23:00 Recepte  skatījumi: 13026



Foto: Imants Ķīkulis


Aptuveni 0,5 l sorbeta

30 minūtes sagatavošanai plus aptuveni 3 stundas saldēšanai

Saldējuma garša, protams, atkarīga no ogu kvalitātes. Tā kā mellenēm ir samērā neitrāla garša, tiek pievienota citrona sula – tā nedominē pār melleņu maigo aromātu, bet to nedaudz «paceļ». Ja sorbets domāts pieaugušajiem, citrona vietā vari pievienot ap 150 ml sarkanvīna.

Pagatavošana:

 

 

 1. Liec mellenes katliņā, pievieno divas ēdamkarotes ūdens, citrona sulu un cukuru. Uzvāri un sablendē. Ļauj masai atdzist līdz istabas temperatūrai. Ja vēlies, vari izkāst caur smalku sietiņu, lai atdalītu melleņu sēkliņas. Liec vēl uz stundu ledusskapī, lai kārtīgi atdziest.

  2. Sorbeta masu lej mikserī vai tam paredzētajā traukā, ja sorbetu kulsi ar roku. Kad tas gatavs, atdzesē saldētavā vismaz divas stundas. 

 

žurnāls Garšīgs (www.garsigs.lv)

Sastāvdaļas

1. Cukurs
130 g
2. Viena citrona sula
3. Mellenes
500 g


0 Pievienot komentāru

Saistītie raksti

Lasi vēl

Kategorijas

Aktuāli

Jaunākais portālāLasīt vairāk

Jaunākie rakstiLasīt vairāk