Krāsnī cepts saldējums

 30. jūnijs 2009 22:00 Recepte  skatījumi: 8674



Gatavošanas laiks: apmēram 20 min + saldējuma sasaldēšana un 4-5 minūtes krāsnī.

4 personām

Cepts saldējums ir neparasts saldais ēdiens - tas ir gan karsts, gan auksts vienlaikus. Zem zeltainās bežē cepurītes slēpjas īsts gardums!

 

1.Saldējumu maisa, līdz tas mīksts, un pievieno punšu vai svaigu apelsīnu sulu.

2. Bļodu, kurai ir apaļš dibens, izklāj ar pārtikas plēvi. Piepilda ar saldējumu, saldējumā saliek bezē cepumus.

3. Saldējumu liek saldētavā un ļauj pamatīgi sacietēt.

4. Olu baltumus saputo stingrās putās. Lēni iecilā cukuru.

5. Saldējumu izgāž uz uguns izturīga servējamā šķīvja.

6. Saldējumu no virsas un malām apziež ar sakulto olu. Pārkaisa ar mendelēm.

7. Saldējumu cep krāsns vidējā daļā 275 grādos 4 - 5 minūtes.

Pasniedz nekavējoties.

Padoms - saldējumu var atkausēt arī mikroviļņu krāsnī. Saldējumu izņem no iepakojuma, uzliek uz šķīvja un ar zemu jaudu karsē apmēram minūti. Tālāk rīkojas, kā norādīts receptē.

Sastāvdaļas

1. Vaniļas saldējums
1 l
2. Punšs vai apelsīnu sula
50 g
3. Mazi bezē cepumiņi
20 gab
4. Olas baltumi
2 gab
5. Cukurs
80 g
6. Mandeļu skaidiņas
50 g


0 Pievienot komentāru

Lasi vēl

Kategorijas

Aktuāli

Jaunākais portālāLasīt vairāk

Jaunākie rakstiLasīt vairāk