Griķu biezputra ar avenēm (No 6. mēneša)

 10. februāris 2009 18:00 Recepte  skatījumi: 6045



 

Nelielā katliņā uzkarsē ūdeni, tajā vienmērīgi iemaisa miltus. Izmantojot putojamo slotiņu, putriņu maisa, līdz iegūta viendabīga konsistence. Turpina vārīt dažas minūtes, vēlreiz kārtīgi samaisa un noņem katliņu no uguns, atstājot putru uz neilgu laiciņu «atpūsties». Saldētas ogas atkausē, svaigas – noskalo un rūpīgi pārlasa, ļauj notecēt liekajam ūdenim. Ogas ar dakšiņu pārvērš biezenī. Biezeni ieteicams izberzt caur sietu, lai gatavajā ēdienā nebūtu aveņu sēkliņu, kuras mazulim varētu nepatikt, kā arī varētu radīt gremošanas problēmas. Sviestu un ogu biezeni iemaisa putrā – ēdiens gatavs.

Avots: Putriņgrāmata, Padomu un recepšu grāmata gādīgiem vecākiem, R.: Valters un Rapa, 2008.

Sastāvdaļas

1. Ūdens
150 ml
2. Griķu milti
20 gr
3. Sviests
1 tējkarote
4. Avenes (der arī saldētas ogas)
150 gr


0 Pievienot komentāru

Saistītie raksti

Lasi vēl

Kategorijas

Aktuāli

Jaunākais portālāLasīt vairāk

Jaunākie rakstiLasīt vairāk