Jauns ierosinājums: skolēnu skaits vidusskolas klasēs lielajās pilsētas būs ne mazāks kā 25

Izglītības un zinātnes ministrija piedāvā noteikt, ka minimālais skolēnu skaits vidusskolas klasēs lielajās pilsētas būs 25, bet mazākajās pašvaldībās – 20, savukārt pierobežas zonas skolas būtu izņēmums

Izglītības un zinātnes ministrija piedāvā lielajās pilsētas noteikt minimālo skolēnu skaitu vidusskolas klasē - 25 skolēni, bet kopumā vidusskolā – 138.

FOTO: Shutterstock.com

Izglītības un zinātnes ministrija piedāvā lielajās pilsētas noteikt minimālo skolēnu skaitu vidusskolas klasē - 25 skolēni, bet kopumā vidusskolā – 138.

Izglītības un zinātnes ministrija piedāvā lielajās pilsētas noteikt minimālo skolēnu skaitu vidusskolas klasē - 25 skolēni, bet kopumā vidusskolā – 138. Tas atteiktos uz 9 lielajām pilsētām.

Savukārt reģionālās nozīmes centros un Pierīgas pašvaldībās mazākā klase būtu 22 skolēni, un kopumā vidusskolā būtu jābūt 120 skolēniem.  Mazajās pašvaldībās minimālais skolēnu skaits klasē būtu 20, bet kopējais skaits klašu grupā – 54.  

Ja skolai ir ļoti labi mācību rezultāti, to varētu ņemt vērā un pieļaut izņēmumu ar mazāku skolēnu skaitu.

Tāpat izņēmumi paredzēti pierobežas joslā, lai saglabātu skolas tur. Tiesa, pagaidām nav vienošanās, cik plašu pierobežas joslu šis izņēmums varētu skart. Bet, piemēram, Baltinavas novads, kuru šis izņēmums skartu, piedāvā minimālo skolēnu skaitu – 8, un skolēnu skaitu vidusskolā – 24.   

Reklāma
Reklāma

Šā mēneša beigās noteikumus, kas šo skaitu noteiks, plānots iesniegt valdībā, taču pret ministrijas piedāvājumu arvien iebilst pašvaldību organizācijas. 

 

Informācija no LSM.lv