Jauna, izzinoša grāmata par Vinsentu van Gogu

Jāņa Rozes apgādā” iznākusi ilustrēta grāmata “Tas ir van Gogs”, kas rosina iepazīt slaveno nīderlandiešu gleznotāju Vinsentu van Gogu. Mākslinieks ar sakāpināti jūtīgo attieksmi, kuru bieži pārņēma te sajūsma par dabas skaistumu, te mokošas skumjas par cilvēka esību, savā traģiski īsajā mūžā radīja dažas no emocionāli iespaidīgākajām gleznām cilvēces vēsturē. 

 

FOTO: Mammamuntetiem.lv

Tagad par viņa slavenākajiem darbiem un neparasto biogrāfiju varam uzzināt jaunā grāmatā. Tās bagātīgais vizuālais noformējums īpaši piesaistīs jaunus un dinamiskus lasītājus.

 

Daži no laikabiedriem Vinsentu van Gogu uzskatīja par traku – nevar noliegt, ka viņa dzīvē bijuši garīgās nelīdzsvarotības posmi. Van Goga spēcīgās emocijas vienmēr sarežģīja viņa attiecības ar cilvēkiem, taču izteiktas mākslā, tās joprojām uzrunā cilvēkus visā pasaulē. Kaut arī mākslinieka dzīves laikā tika pārdota tikai viena glezna, piecus gadus pēc nāves viņš tika atzīts par vienu no izcilākajiem Eiropas gleznotājiem.

“Kaut gan bieži esmu ieslīdzis pašā nožēlas dzelmē, manī joprojām mājo arī rimts miers, tīra harmonija un mūzika,” atzinis Vinsents van Gogs.

Grāmatas autors Džordžs Rodems no Anglijas ir pasniedzis mākslas vēsturi Lielbritānijā un Amerikas savienotajās valstīs. Viņa pētījumu un daudzu rakstu pamattēma ir Eiropas modernisms. Izdevuma vizuālā noformējuma autore Slava Harasimoviča ir poļu māksliniece, kas dzīvo Londonā, viņa ieguvusi Britu Mākslas padomes stipendiju (2008) un Viktorijas un Alberta muzeja ilustratoru balvu (2009).

Reklāma
Reklāma

Grāmata “Tas ir van Gogs” pieejama Latvijas lielākajās grāmatnīcās, kā arī interneta grāmatnīcā “Jānis Roze”. No angļu valodas to tulkojusi Renāte Punka. Šajā sērijā iepriekš iznākusi arī grāmata “Tas ir Dalī”.

 

Ieskaties: www.jr.lv