Vai dzīvniekiem jātīra zobi? ...un citi jautājumi zoodārza direktoram

“Cik adatu ir ezim? Kāpēc stārķis atnes bērnus? Vai zosīm uzmetas zosāda? Kā viendienīte pavada dienu?” “Jāņa Rozes apgādā” iznākusi krāšņi ilustrēta, izzinoša un izklaidējoša jautājumu un atbilžu grāmata visu vecumu dzīvniekmīļiem “Vai dzīvniekiem jātīra zobi?”. 2006. gadā tā saņēma prestižo Bologna Ragazzi grāmatu mākslas konkursa balvu un ir tulkota vairākās pasaules valodās. 

FOTO: Mammamuntetiem.lv

Grāmatā uz vairāk nekā 50 āķīgiem un smieklīgiem jautājumiem par dzīvnieku dzīvi atbild ilggadējais Hellabrunnas zooloģiskā dārza direktors Hennings Vīsners. Izdevums tapis, iedvesmojoties no Bavārijas radio Bayern 3 rīta raidījuma “Visādi kustoņi”, kurā īsu, asprātīgu sižetu formā tika šķetināti dažādi jautājumi par dzīvniekiem. Pārraide izpelnījās lielu ievērību un radās ideja veselai grāmatai, kurā katru jautājumu papildina krāšņi, humora pilni zīmējumi. 

 

Hennings Vīsners ir bijis ilggadējs zooloģiskā dārza direktors Minhenē, pasniedz veterinārmedicīnu un zooloģiju Minhenes universitātē, turklāt sniedz konsultācijas zoodārziem un dzīvnieku aizsardzības organizācijām visā pasaulē. Grāmatas tapšanā piedalījusies arī radio žurnāliste Vallija Millere, asprātīgās ilustrācijas radījis grafiķis Ginters Matejs.

 

Grāmata “Vai dzīvniekiem jātīra zobi?” pieejama Latvijas lielākajās grāmatnīcās, kā arī interneta grāmatnīcā “Jānis Roze”. No vācu valodas to tulkojusi Dace Lāže.

Reklāma
Reklāma

 

Š.g. 1. martā plkst. 13:00 izstāžu centrā Ķīpsalā, Rīgā visi aicināti kopīgi nosvinēt atvēršanas svētkus šim un vairākiem citiem jaunumiem sarīkojumā “Daba mostas! Sagaidām pavasari kopā ar dzīvniekiem no “Jāņa Rozes apgāda” grāmatām”. Pasākums noritēs Latvijas grāmatu izstādes ietvaros un uz to aicināti lieli un mazi lasītāji, kam patīk izzināt dzīvnieku pasauli. Piedaloties spēlēs un viktorīnās, varēs iegūt jaukas balvas, kā arī uzzināt vairāk par apgāda jaunākajām grāmatām.

 

Ieskaties: www.jr.lv