Austrumu horoskops Koka Kazas gadam. Leģenda, stihijas un Kazas daba

2015. gada 20. janvārī plkst. 15:14 pēc Latvijas laika sākas Koka Kazas gads, kas ilgs līdz 2016. gada 8. februārim, kad “stafeti” pārņems Uguns Pērtiķis. Kaza ir 8. no 12 gadu cikla dzīvniekiem.

Kaza grib dzīvot mierīgi un sapņo par laulību, kas viņu darīs bagātu, vai arī par izdevīgu draugu vai mecenātu.

FOTO: Shutterstock.com

Kaza grib dzīvot mierīgi un sapņo par laulību, kas viņu darīs bagātu, vai arī par izdevīgu draugu vai mecenātu.

Leģenda vēsta
Pašā cilvēces rītausmā kādu rudeni debesu kaza nokļuva lejā uz zemes. Viņa redzēja, ka cilvēki šķiet nomākti un vārgi, un drīz noprata, ka iemesls ir niecīgā labības raža.

Debesīs dievi bija pieraduši pie plašiem labības laukiem, turpretī zemes virsu pēc paša Nefrīta imperatora pavēles nekas tamlīdzīgs neauga. Kaza nodomāja, ka tas ir netaisni, un nosprieda, ka nozags graudus cilvēces vajadzībām. Atgriezusies debesis, viņa paslepus ielīda laukos un saplūca labības graudus. Atgriezusies zemes virsū, viņa atdeva sēklu cilvēkiem un paskaidroja, kā tos iesēt. No pirmajiem sējumiem novāca bagātīgas ražas, cilvēki bija sajūsmā un pateicās kazai par tās augstsirdību.

Ziņas par notikušo aizlidoja atpakaļ pie imperatora, un tas sadusmojies pavēlēja: ja Kaza gribot tik dāsni barot cilvēkus, tad tā ir jānogalina un miesa jāizbaro divkājainajiem. Tas tika izdarīts. Taču nākamajā gada tajā pašā vietā, kur bija nokauta debesu kaza, parādījās jauna, pirmā no tām, ko mēs redzam tagad. Kad cilvēki izdzirda, ka imperators grib izvēlēties divpadsmit dzīvnieku zīmes, kaza bija viena no pirmajām, ko tie nosauca. Cilvēka gribai bija tāds spēks, ka imperators jutās spiests Kazai piedot un piešķirt vietu izvēlēto pulkā.

 

Stihija un krāsa
Stihija koks – simbolizē pavasari, augšanu un augu valsti. Savā iņ formā tas ir elastīgs un viegli apstrādājams, jaņ formā – izturīgs kā ozols. Pozitīva nozīme tam ir kā ceļinieka spieķim; negatīva – ka šķēpam. Ķīnā bambuss tiek godāts par tā spēju šūpoties vējā un tomēr kalpot par stingru materiālu sastatnēm. Augoša koka formā enerģija ir ekspansīva, barojoša un daudzpusīga.

Dzeltens – Kaza ir saistīta ar dzelteno krāsu, kas ir Ķīnas imperatora krāsa – šī krāsa pieder imperatoram. Dzeltenā krāsa saistās ar progresu, slavu un panākumiem. Tā ir arī saistīta ar zemes elementu, jo auglīgām augsnēm daudzos Ķīnas apgabalos piemīt dzeltenīga nokrāsa. Dzeltenā krāsa palīdz atmodināt entuziasmu dzīvot, nodrošina lielāku paļāvību dzīvei un vieš optimismu.

Stihija Koks – tas ir sākums, uzplaukums, tāpēc tā krāsa ir zaļā, kas ir dominējošā krāsa uz mūsu planētas. Zaļā krāsa nomierina nervu sistēmu, līdzsvaro ķermeņa un prāta enerģiju – tā ir relaksējoša un dziedinoša ekstrēmās garīgās situacijās. Zaļā krāsa stimulē možāku garastāvokli, jūtīgumu un iztēli.

2015. gada papildinošā krāsa ir dabiskā koka krāsa un zilā.

 

Debesu virziens
Kaza ir saistīta ar Dienvidu – dienvidrietumu virzienu, kas savukārt atbilst agras pēcpusdienas stundām. Šis virziens saistās ar vasaras aiziešanu.


Koka Kazas daba
Lai saprastu, kāds gaidāms nākamais gads, ir jāiepazīst Kazu.
Kvalitāte: miermīlīga, kaprīza, mākslinieciska.
Dabas bērns – Kaza varētu kļū par pašu pievilcīgāko un brīnišķīgāko zodiaka zīmi, ja iekšēji nebūtu tik nemierīga, pesimistiska, nemierpilna, apnicīga un mūždien svārstīga. Ar savu likteni nekad nebūs apmierināta. Ikvienu dzen izmisumā viņas kaprīzes.

Reklāma
Reklāma

Kazas nedisciplinētība, sistemātiska nokavēšanās – nav laika izjūtas – padara viņu neciešamu, un ar visu to prot iepatikties, kad vien tas pašai ir vajadzīgs, izmantot citus un pat dzīvot uz viņu rēķina. Neraugoties uz to, viņa nav neatkarīga, taču, tiklīdz viņai ir kaut minimāla drošība, viegli pielāgojas jebkuram dzīvesveidam. Kaza ir bikla, sievišķīga, dažkārt izlutināta un patīk sūdzēties. Tāpat patīk, ja par viņu runā, viņu vada, viņai ieteic un uzklausa viņas mūžīgo svārstīšanos, viltības un sūdzības. Viņa nekad nezina virzienu un arvien paļaujas uz citiem. Par Kazu var teikt, ka viņai piemīt bezrūpīgs pesimisms.

Kazas manieres ir taktiskas un maigas, bet raksturs - kaprīzs. Bieži ir reliģioza, tomēr līdzās tam aizraujas ar visu, kas ir fantastisks un pārdabisks, arī ar okultismu un horoskopiem. Kaza šķiet laba un jauka. Un, patiesi, viņai ir tieksme uz labdarību, labprāt dalās ar tiem, kas ir nelaimīgāki par viņu. Par nelaimi, tas, ko viņa dod, viņai ne katrreiz arī pieder. Jāteic, ka Kazai nepiemīt īpašnieciskuma jūtas. Tautas gudrība vesta, ka „kaza, kas ganās pļavā, kur aug laba zāle, būs mierīgāka un paklausīgāka salīdzinājumā ar kazu, kas ganās sliktā pļavā - bez mitas žēli blēs”. Viņas dzīve ir atkarīga nevis no pašas, bet no citiem vai vismaz no svešas ietekmes. Lai, kas arī notiktu, Kaza pie tā nav vainīga.

Viņas negodīgums var radīt sajukumu. Viņai nemaz nav atbildības izjūtas, iniciatīvas un gribasspēka. Kaza nespēj vadīt, jo ir radīta paklausīšanai. Pateicoties labvēlīgai ietekmei, var gūt panākumus, pat izcelties kāda mākslas nozarē. Viņai ir gaume un talants. Var kļūt par labu speciālisti darbā, kur ir vajadzīga vienlaikus tehniska un aktieriska meistarība. Kaza ir gudra, bet nekad nespēlēs pirmo vijoli, un tā arī ir labāk. Viņas fantāziju pārpilnajai dvēselei ir vajadzīga stingra griba.


Kaza grib dzīvot mierīgi un sapņo par laulību, kas viņu darīs bagātu, vai arī par izdevīgu draugu vai mecenātu. Kaza var dzīvot arī pie bagātiem vecākiem. No Kazām iznāk izcili rakstnieki un aktieri. Viss ir atkarīgs no veiksmes, ietekmēm un no pļavas zāles kvalitātes... Kaza nedrīkst nodarboties ar tirdzniecību. Viņa ir nožēlojama pārdevēja, bieži runā nesakarīgi un savas domas izsaka ar grūtībām, runā vai nu pārāk ātri, vai pārāk lēni un nesaprotami. Un, lai Kaza nedodas neviena veida karā, jo nekad nekļūs par uzvarētāju, komandieri vai pat karavīru. Ja būs nelabvēlīgs likteņa pavērsiens, Kaza savu dzīvi var beigt zem tilta. Viņai nebūs nopietnu problēmu tur, kur runa ir par apģērbu, ēdienu  ērtībām – tik labi viņa prot atrast vajadzīgās durvis. Ērtības viņai vajadzīgas līdzsvaram, ciemošanās – uzplaukumam, lauki – „tos viņa dievina”. Kazai bieži būs mīlestības sarežģījumi un viņas mūžs būs vētrains.
Otrais mūža posms skars Kazas jūtas, taču būs veiksmīgāks par abiem pārējiem. Jāatceras, ka labā pļavā – bez materiālajām rūpēm un ar labiem padomdevējiem – Kaza var gūt panākumus.

 

Projekta autors: Kristaps Baņķis.
Astro prognožu tekstu autore: Evija Bāre (www.e-astrologs.lv).
Numeroloģijas prognožu autors: Kristaps Baņķis (www.numopro.lv).

Ja vēlies uzzināt savu Kazas gada prognozi, dodies www.superhoroskopi.lv