Re, kā dzīvo savvaļā!

Jaunā Danielas de Lukas grāmata “Re, kā dzīvo savvaļā!” aicina iepazīt dzīvnieku pasauli.

FOTO: Mammamuntetiem.lv

“Jāņa Rozes apgādā” iznākusi nebēdnīgi ilustrēta, izzinoša stāstu grāmata bērniem “Re, kā dzīvo savvaļā!”. Tā mudina iepazīties ar astoņiem dzīvnieku mazuļiem no dažādām pasaules malām – uzzināt, kā tie dzimst, aug, rotaļājas un apgūst savvaļas dzīvei vajadzīgās iemaņas. Pieci grāmatas varoņi latviešu lasītājiem jau ir pazīstami – vilcēns Varis pat kļuvis par lasīšanas projekta “Bērnu žūrija” laureātu. Tagad visi stāsti apkopoti vienā grāmatā.

Grāmatas astoņi stāstiņi ļauj iepazīt dzīvniekus no visas plašās pasaules. Katra stāsta galvenais varonis ir kādam reģionam tipisks dzīvnieks, kurš satiekas ar citiem šajā vidē mītošiem dzīvniekiem. Raksturīgās īpašības un paradumi ņemti no reālās dzīvnieku pasaules, bet stāstu sižeti ir izdomāti. “Kāpēc vilki gaudo uz mēnesi?”, “Kā polārlāči izžāvē kažoku pēc peldes?”, “Vai ķenguri tiešām boksējas?”, “Cik gara ir skudrulāču mēle?” – lasot par varoņu piedzīvojumiem, uzzināsiet arī interesantus faktus par viņu dzīvi savvaļā. 


Šajā grāmatā sastapsiet polārlācenīti Martu no Arktikas, bebrēnu Bruno no Ziemeļamerikas, vilcēnu Vari no Eiropas, tīģerīti Tīnu no Indijas Āzijas subkontinentā, skudrulācēnu Sančo no Dienvidamerikas, zilonīti Zuzi no Āfrikas, ķengurēnu Rūdi no Austrālijas krūmājiem un pingvīnēnu Paulu no Antarktīdas ledājiem. Kartēs parādīts, kurā zemeslodes vietā tie dzīvo. Grāmatas noslēgumā, sekojot ilustrētam uzdevumam, mazie lasītāji var pārbaudīt zināšanas par vairākiem jauniepazītajiem dzīvniekiem.

Reklāma
Reklāma


Danielas de Lukas grāmata “Re, kā dzīvo savvaļā!” pieejama Latvijas lielākajās grāmatnīcās, kā arī Jāņa Rozes interneta grāmatnīcā. No angļu valodas to tulkojusi Renāte Punka.

 

Izzini pasauli izklaidējoties!

 

Ieskaties: www.jr.lv