Angļu detektīvromānu cienītājiem iznācis romāns "Nāve Keiterstrītā"

Elisonu ģimene mīt cienījamā Londonas rajonā, kur neviens nav dzirdējis par sērijveida slepkavībām un šaušalīgiem noziegumiem. 

FOTO: Mammamuntetiem.lv

Kad Keiterstrītā, teju vai kaimiņos Elisonu namam, tiek nogalinātas jaunas meitenes, šausmas pārņem visu kvartālu un arī Šarloti - ģimenes vidējo meitu. Pamazām viņa tver, ka tas nav nedz laupītāja, nedz graustos mītoša nabaga roku darbs, jo šajā apkaimē tādu nav. Tātad slepkava var būt kāds no viņu pašu vidus, kāds, kurš mīt Keiterstrītā. Kaimiņš, draugs, tuvinieks... Tādos ieskatos ir arī inspektors Pits, kurš vada noziegumu izmeklēšanu. Taču ne viņš, ne Šarlote vēl nenojauš, ka drīz abu dzīve krasi mainīsies...
 

Grāmatas autore Anna Perija, īstajā vārdā Džuljeta Meriona Halma dzimusi 1938. gadā. 15 gadu vecumā viņa līdz ar draudzeni notiesāta par slepkavību. Izrādās par viņas dzīvi 1994. gadā ir tapusi filma ar Keitu Vinsletu Džuljetas lomā "Dievišķās radības". Lai vai kā, bet būtu Džuljeta bijusi vecāka, viņa būtu notiesāta ar nāves sodu, un tādas Annas Perijas nebūtu, un šo grāmatu mēs nelasītu.

Reklāma
Reklāma