Viegli marinētu sparģeļu salāti

Nobaudī sparģeļus! Tie ir īpaši bagāti ar vitamīniem un vērtīgām uzturvielām – kalciju, dzelzi, kāliju. Turklāt sparģeļi satur maz kaloriju, tāpēc tos savā ēdienkartē var iekļaut arī tie, kas rūpējas par savu svaru. 

Lieliska piedeva gaļas vai zivs ēdieniem. Aikāgaršo publicitātes foto

FOTO: Mammamuntetiem.lv

Lieliska piedeva gaļas vai zivs ēdieniem. Aikāgaršo publicitātes foto

2 porcijas

Nepieciešams:

• Sparģeļi – 1 buntīte

• Rukola – 1 sauja

• Kreses – 1 sauja

 

Marinādei:

• Laims – 1 gab.

• Apelsīns – ½ gab.

• Rozā graudu pipari – 1 tējk.

• Medus – 1 tējk.

• Kumins jeb romiešu ķimenes – 1/3 tējk.

• Ķiploks – 1 daiviņa

• Extra virgin olīveļļa – 3 ēd.k.

 

Reklāma
Reklāma

Pagatavošanas laiks: 15 minūtes

 

Pagatavošana:

1. Sparģeļus notīri un gareniski pārgriez uz pusēm. Kārto šķīvī vai salātu traukā. 

2. Gatavo marinādi. Izspied sulu no laima un apelsīna, tai pievieno rīvētu laima un apelsīna miziņu. 

3. Rozā piparus saberz piestiņā un pievieno citrusu sulai. Tāpat pievieno sāli un medu. 

4. Romiešu ķimenes sakapā kopā ar ķiploku un pievieno marinādei. 

5. Pievieno olīveļļu, marinādi labi samaisi un pārlej sparģeļiem, ļauj viegli iemarinēties aptuveni 5 minūtes. Pirms pasniegšanas pārkaisi ar rukolu un kresēm. 

 

Šie salāti būs lieliska piedeva gaļas vai zivs ēdieniem, kā arī veselīga uzkoda. 

Padoms:  Pirms gatavošanas sparģeļus notīri, - nogriez nelielu daļu kāta, kas tuvāk saknei, nomizo kātiņu un nolobi t.s. zvīņas. 

 

Recepti iesaka:  Rimi veselīgas ēšanas kustības Aikāgaršo šefpavārs Normunds Baranovskis 

 

Sastāvdaļas