Pinam franču bizes mazai meitenei

Tuvojas dažādu svētku laiks, kad visa vecuma sievietēm gribas saposties, pacelt galvu un sajusties īpašai. Frizūra ir viens no elementiem, kā sevi izcelt, likt kādam skatienam pie tevis aizkavēties. Mammamuntetiem.lv vēlas tev parādīt, cik vienkārši un skaisti var sapīt bizes. Franču bižu pīnes joprojām ir modē, turklāt tās ir aktuālas visiem vecumiem.

Franču bizes pīšana mazai meitenei.

FOTO: Mārtiņš Garais, http://garais.lv/

Franču bizes pīšana mazai meitenei.

Mazai meitenei - bižu stīpiņa

Mazām meitenēm bižu pīnes var pīt visdažādākās. Un galvenais - katra mamma pati to var iemācīties, tikai nepieciešama pacietība un roku treniņš, atzīst friziere Laura Laudāne, "Gudro Sievu skolas" nodarbības "Mācāmies pīt dažādas bizes"  vadītāja. Mūsu modelei - sešus gadus vecajai Martai - friziere šoreiz izvēlējās uzpīt matu stīpiņu, kas modē ir jau otro sezonu. Stīpiņa bērnam ir ļoti ērta, jo matiem neļauj krist acīs.

Dari tā

1.Iesācējai bižu pīšanā matus pirms pīšanas ieteicams saslapināt - tad vieglāk pīt.

2.Sākumā atdala vienādu matu celiņu virs pieres - no vienas auss līdz otrai un sāk pīšanu no viena sāna.

Franču bize

3.Stīpiņas pīšanā matus pa šķipsnām pieņem tikai no vienas puses. Katru pinuma detaļu stingri pievelk.

Bērnam gan var būt nedaudz nepatīkamas sajūtas, taču process nav tik ilgs, lai skaistuma vārdā nedaudz nepaciestos. Lai mazāk mazo matiņu pūku, frieziere izmantoja arī matu vasku. Arī bez tā frizūra izdosies, taču, lai tā būtu izteiktāka, vasku var izmantot. To gan nevajadzētu lietot ikdienā, jo ar vasku pārklāts mats neelpo, bet svētku reizēs - noteikti.

Bizes var sapīt jebkura garuma matiem

Bizes var sapīt dažāda garuma matiem, pat, ja tie ir vien sprīža garuma, norāda friziere. Arī matu struktūrai nav nozīmes. Jo smalkāks mats, jo smalkāka bizīte. Ar šādu pinumu var droši staigāt nedēļu. Ir pat dažas mammas, kuras frizierei atzinušas, ka bērns ar franču bizīšu pinumu nostaigājis 2-3 nedēļas. Tiesa, pinums paliek nedaudz izspūris, bet citādi - turas. Bižu sapīšanu vecāki nereti izvēloties meitenēm, kuras dodas uz kādām nometnēm, kur ikdienā mamma jaunu frizūru nevar izveidot. Bižu pīšanai daudz aksesuāru nevajag - pāris mazās matu gumijas, sprādzes pārējo matu atspraušanai, lai vieglāk pīt konkrēto celiņu un matu ķemme. Friziere L.Laudāne atzina, ka ar gariem nagiem viegkāl pīt, jo ērtāk var atšķetināt šķipsnas, bet esot arī kolēģes, kuras šķipsnas pieņem ar ķemmi.

Reklāma
Reklāma

Mūsu mazajai modelei Martai galvas pakauša daļu friziere sapina "kājām gaisā". Bērnam galvu jātur uz leju - kā matus mazgājot, un tad tiek pīta franču bize ar abpusēju šķipsnu pieņemšanu.

 

Darbiņš pabeigts

Nepilna pusstunda un frizūra gatava! Martai pašai ļoti patika, un arī viņas draudzenēm.

 

IZLASI ARĪ: Franču bizes lietišķai sievietei


NĀC MĀCĪTIES!

Ja arī tu vēlies iemācīties, kā pīt bizes, Gudro sievu skolā notiek praktiskā nodarbība Mācāmies pīt dažādas bizes, kurā frizierīte L.Laudāne mācīs, kā to darīt. Bizītes mācīsies pīt gan uz cita cilvēka (nodarbības laikā dalīsimies pāros vai piedāvāsim mācīties uz manekeniem), gan pati sev. Aicinām arī mammas ar meitiņām, meitiņas līdz 14 gadu vecumam var ņemt līdzi bez maksas.