Franču bizes lietišķai sievietei

Bize var labi izskatīties ne tikai mazai meitenei, bet arī pieaugušai sievetei. Tiesa, pieaugušas sievietes bižu pinums gan parasti atšķiras no bērnu. Friziere Laura Laudāne, "Gudro Sievu skolas" nodarbības "Mācāmies pīt dažādas bizes" vadītāja rāda un māca bižu pīšanu. Modeles lomā iejūtas "Gudro Sievu skolas" vadītāja Baiba Vilnīte.   

Franču bizes pinums lietišķai sievietei

FOTO: Mārtiņš Garais, http://garais.lv/

Franču bizes pinums lietišķai sievietei

Lietišķas sievietes bižu pinums

Friziere gan atzina, ka ne visām pieaugušām sievietēm piestāv bizes, tas pašai jāspēj novērtēt. Mūsu modelei Baibai frizierīte izvēlējās tā saukto "bize uz āru".

 

Sākam darbu

Lai pinums izskatītos bagātīgāks, friziere lietoja arī gofrēšanas matu šķēres, pie matu saknēm tās "iepannojot", lai mati kuplāki. Baibai pašai mati ir biezi, bet plānu matu īpašniecēm matus var sagofrēt visā garumā.

franču bize sievietei

Tad sāk pīšanu no viena sāna, turpinot pa visu galvas pakauša daļu.

franču bizes pīšana sievietei

Kad bize sapīta, var izvēlēties, vai brīvos matus atstāt "astītē", vai arī tos sapīt. Baiba gribēja "asti" sapīt un tad apvīt kā copi.

Reklāma
Reklāma

franču bize sievietei

Šādu pinumu droši var izvēlēies sievietes, kurām darba pienākumu dēļ jāizskatās lietišķi. Ja vakarā paredzēts gājiens uz teātri, koncertu, copi var izlaist un paliks bize, kuru var pārvērst par ziedlapiņu bizi - no bizes apakšas pavilkt ārā šķipsnas, tādējādi pinumu kuplinot un veidojot kā ziedu rakstu.

franču bizes pīšana sievietei

Friziere atzina, ka gaišiem matiem bižu pinumi izskatās izteiksmīgāk, bet matu krāsai pēc būtības gan nekādas nozīmes nav.

 

IZLASI ARĪ: Pinam franču bizes mazai meitenei

 

NĀC MĀCĪTIES!

Ja arī tu vēlies iemācīties, kā pīt bizes, Gudro sievu skolā notiek praktiskā nodarbība Mācāmies pīt dažādas bizes, kurā frizierīte L.Laudāne mācīs, kā to darīt. Bizītes mācīsies pīt gan uz cita cilvēka (nodarbības laikā dalīsimies pāros vai piedāvāsim mācīties uz manekeniem), gan pati sev. Aicinām arī mammas ar meitiņām, meitiņas līdz 14 gadu vecumam var ņemt līdzi bez maksas.