Kur atpūsties ģimenei ar bērniem? Labas idejas

Kamēr vēl gaisā jūtama vasaras smarža, bet tajā pašā laikā rudens dabu ietonē savās mīļākajās krāsās, ir īstais laiks doties jaukā izklaides braucienā kopā ar ģimeni. Piedāvājam atpūtas vietas, kas patiks gan lieliem, gan maziem. Ja zini kādu brīnišķīgu vietu, kas šeit nav pieminēta, padalies, ierakstot to komentāros!

Atpūtas parkā Lācītes ir vesels rotaļu laukumu komplekss - ar daudzām šūpolēm, slīdkalniņiem, trepītēm, karuselīšiem.

FOTO: Mammamuntetiem.lv

Atpūtas parkā "Lācītes" ir vesels rotaļu laukumu komplekss - ar daudzām šūpolēm, slīdkalniņiem, trepītēm, karuselīšiem.

 

Mēneša tēmu "Ērti, koši un dzīvespriecīgi" atbalsta apģērbu un aksesuāru zīmols "Piazza Italia", kurš jau 20 gadus veiksmīgi darbojas modes pasaulē. Pateicoties apģērbu kvalitātei un demokrātiskām cenām, "Piazza Italia" ir iekarojis pircēju uzticību Itālijā un citur pasaulē. Vienīgais veikals Baltijā - t/c "Galleria Riga" 4. stāvā. Adrese: Rīga, Dzirnavu iela 67.

 

Minhauzena muzejs

Muzeja otrajā stāvā izvietota Latvijā plašākā vaska figūru kolekcija „Izcilas personības Latvijas vēsturē”. Ikvienam ir iespēja satikties ar un nofotografēties tuvplānā ar maestro Raimondu Paulu vai basketbola zvaigzni Uļjanu Semjonovu, kā arī patērzēt ar pašu Kārli Ulmani un Dainu Tēvu...

Savukārt Minhauzena meža taka ir  garākā apses koka taka Eiropā. Taka ved cauri Vidzemes mitrāju mežam. Ir izveidotas 3 garuma takas, garā 4,3km, vidējā 3,4km, īsā 1,0km. Garākais takas posms aizved līdz pašai jūrai, kur Vidzemes pludmales baltajās smiltīs var sauļoties, bet jūrā - peldēties. Pastaigājoties pa taku, var iejusties Minhauzena piedzīvojumos, aplūkojot apmēarm 55 koka skulptūrās iedzīvinātos stāstu varoņus- zaķus, meža cūkas, vilkus, vali, krokodilu...

Ieskaties: www.minhauzens.lv

 

Atrakciju parks "Labirinti"

Atrakciju parkā "Labirinti" izveidotas vairāk kā 20 atrakcijas 3,5 Hektāru platībā. Spēles un rotaļas būs interesantas un saistošas visiem apmeklētājiem. Teritorijā ir iekārtotas ērtas piknika vietas.

Atrakciju parkā "Labirinti" ir plašas izklaides iespējas: Jautrie labirinti, "Labirintu" spēle ar koka kājām, vizināšanās ar velokartiem, vizināšanās ar laivu, brauciens ar gaisa krēslu, futbols & volejbols, lekšana uz batutiem & lidojošie maisi, dažādas veiklības un erudīcijas spēles, "Labirintbols & Grāsbols", "Lidojošais boulings", bumbiņrallijs, slidkalniņš, Mini golfs & Mini boulings, senu darbarīku kolekcija un konkurss – „Vai jūs pazīsiet šos darbarīkus?”

Ieskaties: www.labirinti.lv

 

Siguldas piedzīvojumu parks "Tarzāns"

Piedzīvojumu parkā "Tarzāns" interesantu nodarbi var atrast ikviens. Šajā parkā ir rodeļu trase, šķēršļu parks, katapulta un velomobiļi. Ir arī bērnu parks, kas paredzēts 3-7 gadus veciem bērniem.

Parka šķēršļi ir izvietoti kokos līdz 2 m augstumā. Mazāko bērnu vecākiem jāiet līdzi pa taciņu un vajadzības gadījumā jāpalīdz.

Ieskaties: www.tarzans.lv

 

Mazo mājdzīvnieku dārzs "Apsīši"

Brīvdienu māja "Apsīši" piedāvā putnu dārzu (dažādi mājputni, truši un bites). Otrā stāvā naktsmītnes 2 vietīgā un 4 vietīgā numurā ar balkonu. Jauniešu naktsmītni ar 11 vietām jumta istabiņā. Kamīntelpu (10 vietas). Banketu zāli (50 vietas) un ugunskuru un telšu vietas. Bērniem te noteikti patiks!


Ieskaties: www.apsisi.viss.lv

 

Saulkrastu velosipēdu muzejs

Velosipēdu muzejs Saulkrastos pievilina apmeklētājus ar senatnes gaisotni un visnotaļ interesanto kolekciju. Par unikāliem vēstures lieciniekiem kļuvusi tēva un dēla Jāņa un Gunta Sereginu velosipēdu kolekcija. Muzejā aplūkojams viens no pirmajiem augstrata divriteņiem, velosipēds ar pirmajām piepūšamajām riepām un pat koka divritenis. Bez velosipēdiem kolekcijā plaši pārstāvētas dažādas lietas, kuras saistītas ar divriteņu lietošanu, riteņbraukšanas sportu, biedrībām un velosipēdu ražošanu. Šī ir vienīgā seno velosipēdu kolekcija Latvijā. Kolekcijas veidošanās sākusies 1977. gadā, kad Jānis iestājās Latvijas Antīko automobiļu klubā un sāka nopietni interesēties par velosipēdu rūpniecības vēsturi, kā arī riteņbraukšanas pirmsākumiem Latvijā. 

Kopumā muzejā atrodas aptuveni 60 velosipēdu. Vēl nav izstādīti visi divriteņi, daudzi gaida savu kārtu restaurācijā, kā arī mirkli, kad tie vēl tikai tiks atrasti! Turklāt kolekcija visu laiku tiek papildināta.

Ieskaties: www.velomuseum.tk

 

Viduslaiku sēta "Niedru lija"

Viduslaiku sēta "Niedru lija" piedāvā atraktīvas izklaides viduslaiku garā - loka šaušanu, šaušanu ar arbaletu, cirvja un šķēpa mešanu, monētu kalšanu, viduslaiku kalēja darba demonstrāciju, laimes liešanu. Šajā sētā tiek organizēti visdažādākie pasākumi viduslaiku stilā: Sporta spēles "Bruņinieku turnīrs", kur iekļautas arī dažādas senlaicīgas komandu sporta spēles, prezentācijas, pilsētas svētku viduslaiku šovus, ziemassvētku izklaides pasākumus"("Viduslaiku dzīres"). Katram pasākumam tiek izstrādāts oriģināls scenārijs - ņemot vērā ka šos pasākumus vada vairāki viduslaiku personāži, tiek panāta īpaša ticamības gaisotne, ka viss notiek šeit un tagad, un pa īstam.

Kalēja darbnīcā katrs var izliet laimīti vai izmēģināt roku kalšanā. Pēc turnīra grupas gaida "viduslaiku mielasts" - mielasts ar autentiskiem viduslaiku ēdieniem un dzērieniem, kura laikā tiek pastāstīts par ēšanas paradumiem un dažādu ēdienu izplatības vēsturi. 

Ieskaties: www.niedrulija.viss.lv

 

Latvijas Piena muzejs

Piena muzejs īpaši patiks mazajiem pilsētniekiem. Piena muzejā tiek piedāvātas ekskursijas ar govs slaukšanu, piena mašīnēšanu un sviesta kulšanu. Ir iespējama arī lauku labuma degustācija - paši kultais sviestiņš tiek gardi notiesāts!


Ieskaties: www.pienamuzejs.lv

 

Atpūtas parks "Lācītes"

Atpūtas parkā "Lācītes" ir pludmales volejbola laukumi, minifutbola laukums, ielu basketbola laukums ar asfalta segumu, savstarpēji savienoti asfaltēti celiņi skrituļotājiem un velosipēdistiem, kā arī dīķis, kurā var rīkot sacensības ar ūdensvelosipēdiem. Piedāvājam sporta inventāra nomu: futbola, volejbola un basketbola bumbas, badmintonu, velosipēdus, ūdens velosipēdus.

Reklāma
Reklāma

Un pats galvenais - līdzās kafejnīcai izveidots vesels rotaļu laukumu komplekss - ar daudzām šūpolēm, slīdkalniņiem, trepītēm, karuselīšiem, kur draiskoties Jūsu mazuļiem.
Ieskaties: www.lacites.lv

 

Maiznīca "Dzīles"

Vai tas neskan interesanti un neparasti, inovatīvi? Atbraukt uz Latgali, lai iemācītos cept picu, kas raksturīga itāļu virtuvei. Vietējiem iedzīvotājiem un ciemiņiem tā ir aizraujoša laika pavadīšana, kurā visi ir nodarbināti. Jūs atklāsiet savos bērnos daudz jaunu talantu, redzēsiet ar kādu aizrautību un interesi viņi darbojas virtuvē kā īsti pavāri.


Ieskaties: www.dziles.lv

 

Ventspils ūdens piedzīvojumu parks

No 2009.gada decembra ventspilnieki, sportisti un pilsētas viesi var pilnā apjomā izmantot visus rekonstruētā Ūdens piedzīvojumu parka pakalpojumus - lielo un mazo peldbaseinu, atlētikas zāli, aerobikas zāles un jauno Ūdens atrakciju un SPA kompleksu. Ventspils Ūdens piedzīvojumu parkā pieejamas atpūtas un atveseļošanās iespējas dažāda vecuma grupu iedzīvotājiem un sportistiem.


Ieskaties: www.udensparks.lv
 

Aglonas maizes muzejs

Aicinājums uz sarunu par maizi, maizes tapšanas procesu: svaigas maizes degustācija, zāļu tējas baudīšana, iespēja iegādāties Aglonas maizīti un konditorijas izstrādājumus. Maizes muzejā apmeklētājus uzņem pati saimniece latgaliešu tautas tērpā, ar latgaliešu tautas dziesmām un latgalisku uzrunu. Ciemiņu uzņemšanai sagatavots teatralizēts uzvedums, tā autore ir pati Vija Ancāne. Muzejā deg sveces, uz galda māla krūzēs kūp zāļu tēja, uz linu galdauta smaržo rudzu maize. Saruna sākas ar rudzu graudu atpazīšanu un izgaršošanu. Vija Ancāne savākusi desmitiem sakāmvārdu, ticējumu, pasaku, uzzinājusi ieražas, kas saistītas ar labības audzēšanu, maizes cepšanu un ēšanu. Te var ieklausīties, kā san vārpas, kā skan spriguļi. Te var iemācīties senas rotaļas un spēles, kas saistītas ar labību un maizi. Ciemiņiem ir iespēja pagaršot maizīti, iemēģināt roku dzirnavu griešanā vai pilnas graudu sētuves turēšanā. Muzejā ir savākts simtiem lietu, kas saistītas ar graudu pārstrādi un maizes cepšanu: spriguļi, lizes, abras un citi.


Ieskaties: www.aglonasmaize.viss.lv

 

Mini zoo "Dobuļi"

Saimniecība ir dibināta 1999. gada 16.februārī. Kolekcija tiek veidota no dažādiem interesantiem mājdzīvniekiem un eksotiskiem dzīvniekiem, kuri tiek atvesti no dažādu valstu zoodārziem un privātām kolekcijām. Saimniecībā ir angora kazas, no kurām iegūst augstvērtīgu mohēras vilnu., pērtiķis Japānas makaka, dažādi dekoratīvi putni un citi. Minizoo katru gadu tiek pilnveidots, lai apmeklētājiem būtu interesanti to apmeklēt un iepazīt daudzveidīgo dzīvnieku un putnu pasauli.


Ieskaties: www.minizoo.lv

 

Leļļu karaļvalsts

 

Gribat uz mirkli nokļūt pasakā? Nav nekā neiespējama. Dodieties uz mūsu leļļu galeriju! Jūs laipni sagaidīs fantāziju un reālo tēlu pasaules autore un gides. Divas mājīgas zāles, kurās dzīve sit augstu vilni. Centrā pasaku koks, kura noslēpumus atklās elfi un rūķi, bet visapkārt galerijas saimnieces, mākslinieces Jeļenas Mihailovas rokām darinātas lieliskas lelles. Katra kompozīcija – mūsu dzīves daļiņa. Latviešu folkloras tēmas cieši savijas ar humoristiskām sadzīves ainām, te var sastapties ar bezrūpīgo bērnību un laimīgām vecumdienām. Sajutīsiet visu gadalaiku noskaņu, atvērsiet likteņa lādīti, atbilstoši dvēseles noskaņai, redzēsiet krāsainos sapņus un atgriezīsieties reālo tēlu pasaulē.

 

Ieskaties: www.lellukaralvalsts.lv

 


"Rāmkalni"

 

"Rāmkalnos" ir viena no garākām rodeļu trasēm Baltijā – 400 m gara, tai ir septiņas virāžas. Droši un aizraujoši ne tikai Jūsu bērniem, bet arī Jums - māmiņām, tētiem un vecvecākiem. "Rāmkalni" piedāvā īstus elektromobīļus, un īstas ielas ar ceļazīmēm, krustojumiem un luksoforiem pašiem mazākajiem braucējiem (līdz 50 kg). Ir dažādas lēkšanas aktivitātes

Tāpat ir iespējams iznomāt velosipēdus, lai izbaudītu interesantus ceļojumus miesai un dvēselei. "Rāmkalni" piedāvā jau izstrādātus vienas vai vairāku dienu maršrutus pa Gauju, Salacu, un citām Latvijas upēm. Pielāgosim maršrutu spējām un vēlmēm. Atbrauc, atstāj auto, iesēdies mūsu busiņā un mēs Tevi, Tavus ceļa biedrus, laivu un pārējās mantas aizvedīsim līdz vietai, kur sāksies piedzīvojums.

Ieskaties: www.ramkalni.lv


Laumu dabas parks

Laumu dabas parks ir mierpilna vieta Talsu apkārtnē. Šeit ir iespējams izstaigāt dažādas takas - bišu, putnu, augu un meža. Ir iespējams izbaudīt sportiskas aktivitātes un izbaudīt maltīti pie ugunskura.


Ieskaties: www.laumas.lv 
 

Tērvetes dabas parks

 

Tērvetes dabas parks ir labākā un draudzīgākā vieta ģimenei ar bērniem un tiem, kuri pasaulē prot lūkoties ar bērna acīm, priecājoties par dabas un pasakas saspēli. Iecienītākās parka vietas, kuru apskatei nepieciešamas vismaz trīs stundas, ir Pasaku mežs, Rotaļu laukums un Rūķīšu mežs. Parkā sastapsiet gan koka skulptūrās atveidotus pasaku un rakstnieces Annas Brigaderes lugu varoņus – Sprīdīti un Lutausi, Meža Ķēniņu ar galmu, Anneli ar draudzenēm un rūķu saimi -, gan „dzīvus" pasaku tēlus.   Šeit iepazīsiet arī seno zemgaļu varenību. Tie mūsdienu paaudzēm māj atmiņas, pakāpušies trīs senajos pilskalnos.  Rotaļu laukumā, kur iekārtota atpūtas vieta ar soliem, galdiem, nojumēm un šūpolēm, var baudīt līdzpaņemto cienastu. Parkā var braukt ar Pasaku bānīti, velosipēdu, nūjot vai Veco priežu parkā  ļauties nesteidzīgām pastaigām.

Ieskaties: www.mammadaba.lv

Šajā video redzēsi, kas sagaidāms Rūķīšu mežā!

 

Lāču maize

Domājot par Latvijas tradicionālajām vērtībām - īstu rudzu maizi un seno cepšanas tradīciju saglabāšanu - maizes ceptuve Lāči piedāvā pašu izdomātas un aizraujošas izklaides un atpūtas iespējas gan bērniem, gan pieaugušajiem! Iespējams latviskākajā vietā Latvijā! Ekskursijas ar iespēju pašam izcept savu maizes kukulīti vai veidot kādu no Lāču gardumiem - kliņģerus vai cepumus. Jautru ballīšu un jubileju organizēšana gan bērniem, gan pieaugušajiem. Īpaša programma jaunlaulātajiem un kāzu viesiem. Komandas saliedēšanas pasākumi uzņēmumiem. Un, protams, svaigs gaiss un lauku idilles vilinājums!


Ieskaties: www.laci.lv

 

Podnieku darbnīca "Ciparnīca"

 

"Ciparnīca" Tals’ keramik’ ir biedrība, kuras pamatā ir divi podnieki – Nauris un Diana – , un liels pulks draugu un atbalstītāju. Mēs vēlamies saglabāt Kurzemes podniecības tradīcijas, kas te uz brīdi bija panīkušas. Tāpēc katrs "Ciparnīcā" tapušais trauks ir apčubināts, nopaijāts un pasaulē aiziet siltu domu pavadīts. Darbības pamatideja ir interesanta, nesteidzīga dzīvošana, tāpēc arī citi tiek aicināti nesteigties, novērtēt tautas nemateriālās bagātības. Atrast lietās dvēseli. Domāt.

Ieskaties: www.ciparnica.blogspot.com

PADALIES, KUR TAVA ĢIMENE ATPŪŠAS SKAISTAJĀS RUDENS DIENĀS!