Dzērveņu kēksi ar magonēm

 29. novembris 2009 17:00 Recepte  skatījumi: 4372




 

 

Ļoti garšīgi kēksi ar bagātu garšas un aromāta buķeti!
Uz nelielas uguns pannā izkausējiet sviestu. Nedaudz atdzesējiet, tad sakuliet ar krējumu. Pievienojiet olas un vaniļas ekstraktu.
Citā bļodā sajuciet miltus, cepamo pulveri, sodu, sāli, cukuru un magones. Savienojiet abus maisījumus un pievienojiet dzērvenes.
Lejiet ar sviestu ieziestās formiņās un cepiet sakarsētā cepeškrāsnī uz 180 grādiem apmēram 20-25 min, līdz ir gatavs ( gatavību var noteikt ar kociņa palīdzību - ja iedurot un izņemot no mīklas kociņš paliek sauss, tad gatavs). Pasniedziet siltus ar kļavu sīrupu.

    Lai labi garšo!

 

Iesūtījusi: Maria Garcia, recepšu konkursa Pārvērt dzērveni! dalībniece

Sastāvdaļas

1. Skābs krējums
280 ml
2. Magones
4 tējk.
3. Cukurs
200 gr
4. Sāls
1/2 tējk.
5. Soda
1 tējk.
6. Kviešu milti
280 gr
7. Cepamais pulveris
2 tējk.
8. Vaniļas ekstarkts
1 tējk.
9. Lielas olas
2 gb
10. Sviests
100 gr
11. Dzērvenes
140 gr


0 Pievienot komentāru

Lasi vēl

Kategorijas

Aktuāli

Jaunākais portālāLasīt vairāk

Jaunākie rakstiLasīt vairāk